English

Frænavarden - Valltua

Hustadvika

Kort om turen

En flott tur over mange topper: Frænavarden, Sæterfjellet, Storfjellet, Nonsfjellet og Valltua. Vi gikk dem i denne rekkefølge, men det er intet i veien for å gå motsatt. Du får en fantastisk utsikt, forskjellig fra topp til topp. Vi kom ned ved øverste garden i Sandsbukta. Parkerte ene bilen der, tok av fra fylkesveien ved et buss-skur, her står også skilt til Valltua. Opp gjennom boligfeltet til "topps". Veien gjennom siste garden er dårlig, så vi parkerte før denne. Ikke så god plass, men det går.

Rutebeskrivelse

Vi parkerte en bil ved vassverket opp for Hol - og en like nedenfor siste garden i Sandsbukta. Start og slutt er på setervei, men med våte partier under veis er støvler eller fjellsko å anbefale. Ellers går turen opp og ned med disse høyder på toppene: Frænavarden: 588 moh, Seterfjellet: 588 moh, Storfjellet: 590 moh, Nonsfjellet: 546 moh og Valltua: 586 moh. Som vanlig har vi med GPS og den viste total lengde på turen: 12,2 km med en stignig på vel 900 høydemeter opp, knappe 1000 meter ned. (Vi startet høyere enn der vi kom ned).Setter du av 4 timer, litt mer med gode pauser - har du det meste :-)

Adkomst og parkering

Like ved Øyra stadion i Sandsbukta tok vi opp mot Hol og kjørte til veis ende, gjennom ei grind. Litt dårlig vei siste biten til parkeringa ved vassverket. Vassverket Hol/Øverste garden ovenfor boligfeltet i Sandsbukta (kommer an på hvilken vei du går)
Fottur
Blå
Lengde
12,2 km tur/retur
Stigning
907 m
Tidsbruk
5 t. 20 min.

Løype på kart

Valg for kartet:

Underlag Lengde i km
Sti 9

Kart

Turkart Molde-Fræna

Lenke til turbeskrivelse

Rundskue fra Frænavarden
Kjørebeskrivelse
Print ut