English

Frænavarden - Valltua

Hustadvika

Kort om turen

En flott tur over mange topper: Frænavarden, Sæterfjellet, Storfjellet, Nonsfjellet og Valltua. Vi gikk de i denne rekkefølgen, men det er intet i veien for å gå motsatt. Du får en fantastisk utsikt, forskjellig fra topp til topp. Vi kom ned ved øverste garden i Sandsbukta. 

Ruteskildring

Vi parkerte en bil ved vassverket opp for Hol - og en like nedenfor siste garden i Sandsbukta. Start og slutt er på setervei, men med våte partier under veis er støvler eller fjellsko å anbefale. Ellers går turen opp og ned med disse høyder på toppene: Frænavarden: 588 moh, Seterfjellet: 588 moh, Storfjellet: 590 moh, Nonsfjellet: 546 moh og Valltua: 586 moh.

Som vanlig har vi med GPS og den viste total lengde på turen: 12,2 km med en stignig på vel 900 høydemeter opp, knappe 1000 meter ned. (Vi startet høyere enn der vi kom ned).Setter du av 4 timer, litt mer med gode pauser - har du det meste :-)

Tilkomst og parkering

Like ved Øyra stadion i Sandsbukta tok vi opp mot Hol og kjørte til veis ende, gjennom ei grind. Litt dårlig vei siste biten til parkeringa ved vassverket. Vassverket Hol/Øverste garden ovenfor boligfeltet i Sandsbukta (kommer an på hvilken vei du går). Det er alltid fint å parkere ved Øyra stadion og gå herfra.
Fottur
Blå
Stigning
761 m
Tidsbruk
8 t. 5 min
Sesong
Sommer, Høst
Høyeste punkt
592 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 9

Kart

Turkart Molde-Fræna

Lenke til turskildring

Rundskue fra Frænavarden
Køyreskildring
Print ut