English

Folkeparken i Kristiansund

Kristiansund

Kort om turen

Folkeparken er sammen med Kringsjå det viktigste friluftsområde i Kristiansund. Her er det muligheter for både turgåing, lek og sosialt samvær. Flere rasteplasser og utsiktpunkter finnes i hele parken. Langs turveien er det utplasert balansebommer, egen trimstasjon og egen klatrevegg. Folkeparken ligger på Gomalandet og er et av de mest benytta rekreasjonsområdene i kommunen, med badestrender og fiskeplasser. Det er også fotballbane, lysløype og skibakke i området. Området er småkupert og knausete, med litt skog i indre deler. Det er flere viker, bukter og basseng langs stranda. Fiskeplass i sjø lengst nord på Kleppen. Det er laga orienteringskart for Folkeparken. Dette er en tur som passer for alle. Det er ei lett løype, ikke spesielt kupert. Barnevognvennlig og det passer utmerket å ta en rast i gapahuken midt i parken. For rullestolbrukere anbefales turveien fra Nordvesthallen.

Tilkomst og parkering

Folkeparken i Kristiansund ligger på Gomalandet. Det er flere innfallsporter til Folkeparken. De to mest brukte er fra Nordvesthallen ved Atlanten idrettspark og fra småbåthavna i Dunkarsundet. 1) Parkeringsmuligheter ved Atlanten idrettspark. Turen starter ved Nordvesthallen. Kjør til rundskjøringa ved Atlanterhavstunellen. Herfra kjører du i retning idrettsparken, Hagelinveien. Videre inn i Dalabergan. Når du kommer til toppen av Dalabergan og har kunstisbanen rett foran deg er det parkering til venstre. 2) Fra Dunkarsundet starter turveien til venstre etter barnehagen ved bom. Parkeringsmuligheter langs veien etter barnehagen. Kjør langs Rv70 Wilhelm Dalls vei. Ta ned Bentenesveien mot Skorpaveien. Parkering ved småbåthavne ved Dunkarsundet. Parkering i Dunkarsundet. Gratis parkering.
Fottur
Grønn
Stigning
29 m
Tidsbruk
55 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
31 moh

Løype på kart

Offentleg transport

Buss, se http://www.frammr.no Buss til Atlanten idrettspark om du skal gå derfra. Buss til Skorpa, om du skal gå fra Dunkarsundet.

Anna

Biologisk mangfoll: Langhaugsdammene utenfor Atlanten: http://dnweb12.dirnat.no/nbinnsyn/asp/faktaark.asp?iid=BN00013343

Kart

Norge - serien 103 Kristiansund 1:50 000
Køyreskildring
Print ut