English

Fløystadfjellet 660 moh (Skarven)

Tingvoll

Kort om turen

Utsikten fra Nysetra er unik. Flott utsikt over Straumsnes, fra toppen er det flott utsikt over Halsafjorden, Tusnastabbene og Straumsneset. På toppen finner du en varde med flotte muligheter for å nyte en lunsj med vakker utsikt i alle retninger.

Rutebeskrivelse

Turen starter på en stor parkeringsplass ved Gammelsetra. Første 650 meterne går på kjerrevei som går over til sti like før Nysetra. Herfra er det god sti til toppen. Ta en pause på Nysetra og nyt den flotte utsikten. Like etter setra kommer du opp et markert skar og får Salvatnet foran deg. Før du når vannet skal du ta en sti som svinger av til venstre og følge denne til toppen. Siste del av turen går i åpent terreng, så ta med ekstra klær i tilfelle det blåser opp. Er det tørt kan du bruke joggesko på turen. Fjellet blir ofte kalt Skarven, mens enkelte brukte Fløystadfjellet, Statens kartverk hadde i 2004 opp navnet på fjellet i egen sak. Her ble navnet Skarven avslått og det offisielle navnet på toppen er nå Fløystadfjellet.

Adkomst og parkering

Kjør Rv70 til Kanestraum ferjekai. Like før kaia tar du til høyre mot Vatn. Følg veien ca. 3,5 km til du har passert et lite vann på høyre hånd (Litlvatnet). Sving til venstre mellom dette vannet og neste og kjør til en stor parkering som du når etter ca. 2 km. Denne veien er bomvei (50 kr). GPS-koordinater parkering: 63.01068 008.10378
Fottur
Blå
Lengde
2,79 km en vei
Stigning
439 m
Tidsbruk
2 t. 30 mi

Løype på kart

Valg for kartet:

Underlag Lengde i km
Sti 4,1

Offentlig transport

Nei

Annet

Gå gjerne rundt utenfor setertunene. Merket med stikker.

Kart

Turkart Tingvoll 1:50 000 og Norgeskart 1321 II Kristiansund

Betalingsmiddel for bomvei

Kontant/Vipps
Kjørebeskrivelse
Print ut