English

Fløtatind

Sunndal

Kort om turen

En av de aller fineste og mest tilgjengelige toppturene i fylket vårt, og for mange toppturentusiaster er denne turen en favoritt. Fra toppen kan du bare nyte utsikten, bla rett ned i Eikesdalsvannet.

Ruteskildring

Start ved parkeringsplassen ved Brandstad innerst i Øksendal. Kryss elven til høyre ved brua etter ca 300 meter. Etter brua tar du til venstre og følger skogsbilvei så langt det går. Du må krysse to elver, disse er ikke alltid frosset. Anbefaler da å følge traseen da det er lettest å krysse elvene/bekkene der. Etter andre elv er krysset tar du opp mot høyre gjennom skogen. Følg en av 3 rygger som går oppover. Pass på at du ikke går for langt nord, da de sørøstvendtde fjellsidene har en tendens til å slippe ned en del snø. Kryss så tilbake sørover for så vestover rundt eller over høydedrag du ser når du kommer opp over tregrensa. Når du har kommet høyt nok opp ser du toppenav Fløtatind. Da er det bare å følge ryggen på sørvestsiden opp, eller evt der du synes det ser best ut. Det er mange alternative nedkjøringsmuligheter fra toppen.

Tilkomst og parkering

Øksendal. Kommer du fra Sunndal så skal du til venstre rett etter Øksendalstunellen følg skilt til Brandstad. Kommer du fra Molde skal du ta til høyre rett før tunellen. I enden av veien er det parkeringsplass.
Skitur
Rød
Lengde
6,6 km en vei
Stigning
1548 m
Tidsbruk
5 t. 20 min.

Løype på kart

Kart

Topografisk kartserie M-711 Sunndalslra 1420-II og Eresfjord 1320-II
Køyreskildring
Print ut