English

Flånebba - Ålvundeid

Sunndal

Kort om turen

På toppen av Flånebba er det et fantastisk skue og på klare dager vil man se både Grip og Snøhetta. Turen kan fortsettes til Smisetnebba, hvor det er trimkasse test.

Rutebeskrivelse

Etter parkering følger du stien ca. 200 meter, deretter over bekk og opp igjennom et granfelt. Det er tydelig sti opp lia. Starten er relativ enkel på sti til man når skoggrensa, deretter er det en delvis vardet rute/sti. Det er enkelte bratte partier. Dette er en relativ lang tur og godvær på turen er en stor fordel. Enkelte steder er det noe bratt.

Adkomst og parkering

Ta Rv70 fra Sunndalsøra og kjør mot Kristiansund til Ålvundeid, ca 15 km. Før Ulvåa elv tar du til venstre ved skiltet merket Rødset gård. Videre kjører du 1 km på gårdsvegen til merket parkering før bekk.
Fottur
Rød
Lengde
4,19 km en vei
Stigning
1032 m
Tidsbruk
4 t. 35 min.
Høyeste punkt
1130 moh

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 9,4

Annet

En flott opplevelse, til Flånebba, er å få båtskyss til Lauvvika, på nordsiden av Sunndalsfjorden utenfor garden Flå, følge umerket sti til Flåsetra, for deretter å gå til topps på Flånebba. «Himmelturen», fra sjø til fjell, er på hele 1150 høydemeter. Opp til Flåsetra er det en svakt synlig sti. Videre til toppen er det knapt noen sti, men det er enkelt å finne fram. Flånebba er godt synlig fra setra. Dette er en typisk tur i Sunndal, hvor man, for å nå målet, går "med nesa i bakken".

Kart

M711 Blad 1420lll
Kjørebeskrivelse
Print ut