English

Fjellstua frå Utstillingsplassen via Vannspringdalen

Ålesund

Kort om turen

En flott tur fra Ålesund sentrum over Aksla, via den bratteste bakken i Ålesund, og ut på Fjellstua. Her kan man få seg god mat og drikke, eller bare ta seg en kopp kaffe og is før man går ned trappene mot Byparken.  

Ruteskildring

Fra Utstillingsplassen går du rett nord mot Nørve skole. Du må krysse to gater, og ta til høyre på Parkgata. Vi skal så opp andre gate til venstre, Grensegata, så til høyre på Bergveien. Etter noen meter på Bergveien tar vi første vei til venstre, opp gata Vannspringdalen. På toppen av Vannspringdalen er det noen trapper som leder opp mot fjellet. Vi skal opp trappene her til ein kommer opp til det som var en dam før, no fylt igjen. Følg veien videre til du kommer til et Y-kryss. Ta til venstre her og følg veien videre mot vest i retning av Fjellstua. Noen hundre meter fra Fjellstua er det satt opp en flott grindaløe. Her kan man ta med seg medbrakt mat og nyte utsikten mot Sunnmørsalpane, samtidig som man kan sitte tørt og godt om det skulle regne eller blåse. Til slutt følger du trappene ned fra Fjellstua til byparken. I Parkgata tar du til venstre tilbake til Oppstillingsplassen og utgangspunktet.

Tilkomst og parkering

Denne turen starter fra Utstillingsplassen i Ålesund. Flere parkeringsmuligheter i byen. De fleste er avgiftsbelagte.

Fottur
Blå
Lengde
1,82 km en vei
Stigning
149 m
Tidsbruk
50 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Lysløype
Deler av turen
Høyeste punkt
150 moh
Merking
Merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0.8
Grus 1

Offentleg transport

Du kan ta buss til Utstillingsplassen, og andre busstopp i nærområdet. Les mer om kollektivtransport her: http://kollektivtransport.smp.no/services/kollektivtransport/

Anna

Det er flere sitteplasser og en gapahuk langs denne ruten over fjellet. Det er Aksla Vel som står for vedlikehold av disse. Også stiene over fjellet er det denne velforeninga som står for.GC Rieber Fondene har donert penger til Aksla Vel for å finansiere noen av grindløene i området. I disse løene kan du nyte mat og drikke i flotte naturomgivelser, samtidig som du stort sett er i ly for vær og vind. Aksla Vel har en egen Facebook-profil.

Kart

Papirkart: Ålesund M711 serie Blad 1119 I og Ålesund i turkartserien. Digitale kart: http://kart.alesund.kommune.no/webinnsyn/Content/Main.asp?layout=alesundsula&time=1332687312&vwr=&MapType=png

Lenke til turskildring

Gangveier og stier på Aksla
Køyreskildring
Print ut