English

Elvastien

Molde

Kort om turen

Elvastien er en flat og fin løype for alle som vil gå seg en tur utenfor trafikk og asfaltert vei. Elvastien blir benyttet av joggere, fiskere, de som vil rusle seg en tur, og de som vil trille en tur med barnevogn. Deler av løypa er også egnet for rullestolbrukere, da først og fremst den første delen fra "Gammelbroa" på Myklebostad. Stien, som stort sett er brei som en traktorvei, går hovedsaklig langs elvekanten. Noen steder finner man gapahuker og bord som egner seg godt til en liten rast i fint vær, eller kanskje som krypinn hvis man blir overrasket av en regnskur. Målet for turen kan være ulikt fra gang til gang. Ikke alle ønsker å gå hele stien. Som nevnt kan man komme seg inn på Elvastien mange steder fra hovedveien.

Ruteskildring

Elvastien følger elva Visa i nedre del av Vistdal. Fra den nye "Gammelbroa" på Myklebostad til Hellebroa (øverste avkjørsel til Lange). Stien er litt småkupert enkelte steder, men kan i all hovedsak beskrives som flat. Det er mange muligheter for å komme seg inn på elvastien fra hovedveien.

Tilkomst og parkering

Turen starter mellom den nye "Gammelbroa" og Myklebostad bedehus i Vistdal. Andre enden er ved Hellebroa (øverste avkjørsel til Lange) Det er gode parkeringsmuligheter flere steder langs Elvastien, blant annet ved "gammelbroa" vi ene enden av stien.
Fottur
Grønn
Lengde
2,7 km en vei
Stigning
45 m
Tidsbruk
1 t. 35 min.
Høyeste punkt
41 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Anna

Forlengelse av Elvastien fra Hellebroa til Bergset er planlagt. Hvis dette blir tilfellet, kan man legge på ca. 1 km på lengden. Fra Bergset vil man da kunne fortsette rett på Bergsetmarka og Nerlandslia (også beskrevet på Morotur.no). Man vil da kunne få en sammenhengende løype med letteste vanskelighetsgrad på litt over 10 km, hvor man må krysse riksveien bare en gang.

Kart

Statens kartverk, blad 1320-2, Eresfjord.
Køyreskildring
Print ut