English

Elnestangen Kyststi

Hustadvika

Kort om turen

Denne turen er en flott naturperle nede ved sjøen, og ved rasteplassen ute ved selve Elnestangen sitter du helt nede ved sjøkanten og ser utover Frænafjorden. Er det en fin ettermiddag, kan du nyte en herlig solnedgang herfra! Området er laget til med flere benker rett ved fjæresteinene og det er også muligheter for å grille på grue her. En kort og fin tur tett ved Elnesvågen sentrum - ta turen ut hit om du likevel skal til Elnesvågen! Startsted er også sluttsted.

Ruteskildring

Fra parkeringplassen følger man kyststien utover til Elnestangen på lett gruslagt underlag, og ca 1,5 km ute finner du benker og rasteplass helt nede ved strandkanten. Her har du en flott utsikt innover mot Elnesvågen sentrum og utover Frænafjorden. Herfra går turen videre på gruslagte stier videre et par kilometer i skog og mark, til du møter vegen og kommer tilbake til parkeringsplassen. Denne runden er på ca 4,2 km tilsammen.

Tilkomst og parkering

Turen starter ved Elnes turparkering, ca 1 km fra avkjørsel til Kråkneset fra fylkesveg 663. (Man kan også godt starte turen fra bensinstasjonen i Elnesvågen og følge veien ned mot Kråkneset til man kommer til skiltet til kyststien Elnestangen.)

NB: det er ikke merkede parkeringsplasser for bevegelseshemma med minimumsmål på 3,8x5m, men det skal gå fint å parkere her og komme seg ut av bilen. Det er litt helling på p-plassen.

Fottur
Grønn
Lengde
4,24 km en vei
Stigning
88 m
Tidsbruk
1 t. 20 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
38 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 1
Grus 3

Offentleg transport

Ta buss fra Molde til Elnesvågen, gå ned til turparkeringen fra bensinstasjonen i Elnesvågen sentrum.

Kart

Alle turkart/kart over Fræna/Molde regionen.
Køyreskildring
Print ut