English

Ellingsøyfjorden fra Mørkeset

Ålesund

Kort om turen

Ellingsøyfjorden er ei perle for båtliv. Med sine mange øyer og holmer gir den lune farvann perfekt for padling! En padletur fra Mørkeset er et fint utgangspunkt for å oppleve noe av det beste som Ellingsøyfjorden har å by på. Hvorfor ikke kombinere denne turen med strandhogg på Dyrøya? Selv på sene sommerkvelder er det sol på denne ruta, og ikke sjelden er det havblikk. Det er tett mellom hegrene, og er du heldig kan du få selskap av både havørn og niser.

Ruteskildring

Ruta starter ved kaia på Mørkeset. Her er det flere steder en kan gå ut med kajakken. Derfra padler en nordvestover mellom Mørkesetholmane, og krysser videre fjorden nordover mot østenden av Langøya. Når en runder Langøya, padler du vestover i et smalt sund som er virkelig flott! Dersom det er høyvann kan du ta en avstikker innom noen grunne viker nord for sundet. Forbi Langøya passerer en Mauren før en kommer til Taftasundbrua, som kan by på litt morro i tidevansstrømmen. Herfra er det fint å fortsette turen vestover, ta retning på fyret på nordvestenden på Dyrøya. Dersom en vil forlenge turen, kan en ta en avstikker mot Stokkeholmen, der er flere små holmer på vei dit. Returen går på sørsiden av Dyrøya, og på østre del av Dyrøya er der et par flytebrygger som en kan benytte for å gå i land. Det er gode teltplasser på Dyrøya. Fra Dyrøya går ruta gjennom Mørkesetsundet innenfor Lille Dyrøya, før en runder Kranseneset og ser igjen startpunktet på ruta. Lengde på beskrevet rute er ca. 8 km.

Tilkomst og parkering

Turen starter ved kaia på Mørkeset, i Utvikbygda. Her er det p-plass til noen biler ved veien. Parker på p-plass ved kaia på Mørkeset.

Padletur
Blå
Lengde
8,30 km en vei
Tidsbruk
2 t. 5 min.
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Beskrivelse av sjøforhold

Sjøforholdene er som regel rolige, men ta forhåndsregler ved sterk vind.
Køyreskildring
Print ut