English

Duvåsen - (490 moh)

Rindal

Kort om turen

En lett, barnevennlig tur med mulighet for å gjøre en rundtur. Bord, benk og bålplass ved trimboksen på Duvåsen.Ved å forlenge turen med 400 m til Svarthaugen, får man flott utsikt over hele dalføret både vest- og østover.

Ruteskildring

Det er to alternative ruter; A. Den korteste og letteste; følg merket sti 100 m tilbake langs bilveien og derfra nordover i lett terreng slakt oppover langs blåmerket sti. 2 km til Duvåsen. B. Et alternativ er å følge merket sti som starter rett over veien for infotavla og går i slakt myrterreng opp til Gjøtet. Herfra vestover langs ryggen til toppen av Duvåsen. Ca 0,9 km lengre enn alternativ A. Det anbefales å ta turen fra trimboksen ned til Svarthaugen. Flott utsikt oppover bygda og nedover Surnadalen. Se forøvrig kart på det siste bildet.

Tilkomst og parkering

Bilvei til startpunket; - fra Kvammen i Øvre Surnadal (ved riksveg 65, 200 m vest for kommunegrensa) Skiltet til Folldalen. Følg bomveien ca 3 km til infotavle i Bjønnsledet. - parkering ved infotavla hvor du også finner kartet som vist på et av bildene i A4-format. Se turbeskrivelse. Bompenger, men ingen parkeringsavgift
Fottur
Grønn
Lengde
4, km tur/retur
Stigning
180 m
Tidsbruk
1 t. 30 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 4

Kart

Turkart Trollheimen 1 : 75 000

Lenke til turskildring

Turbeskrivelse på trollheimsporten.no
Køyreskildring
Print ut