English

Drabovatnet

Kristiansund

Kort om turen

Drabovatnet, eller Svartvatnet, er det tredje største vannet i Kristiansund kommune. Vatnet ligger idyllisk til i skogsterrenget i den nordøstlige delen av Freiøya. Det er ei lett og noe kupert turløype som passer for hele familien. Til Drabovatnet kan du legge ettermiddagsturen, eller ta med deg fiskestanga en fin høstkveld. Fineste fisketiden er fra april til juni, da biter fisken best. Her er det fritt fiske!

Drabovatnet er en av lokalitetene som vinterbestanden av sangsvane på Frei benytter i isfrie perioder. Brunnakke, krikkand og kvinand raster på lokaliteten under høsttrekket. Stokkand hekker årlig.

Rutebeskrivelse

Turstien starter fra parkeringsplassen. Det står skilt Drabovatnet i starten av turløypa. Stien er godt synlig og følges hele veien helt opp til vatnet. Du går over berg og på godt brukt sti. Noen steder er det røtter som ligger over stien. I perioder med mye nedbør kan det stedvis være litt vått. Det er lagt ut klopper og små bruer over de våteste partiene. Kan være glatt og noe vanskeligere fremkommelighet om vinteren.

Fortsetter du turen langs vannet sørover kan du gå til Kjerringvatnet og Setervatnet, og helt til Prestmyra.

Adkomst og parkering

Fra Kristiansund: Kjør Rv70 til Rensvikkrysset. Kjør rett frem (ikke ta av til høyre mot Molde) inn på Fv265 Kvalvågveien. Fra Molde og Krifast: Kjør Rv70 til Rensvikkrysset. Ta til høyre inn på Fv265 Kvalvågveien. (Tar du til venstre havner du i Kristiansund). Etter 2,3 km. (Nerlandsflata) er det anlagt parkeringsplass på høyre side. Her starter stien. Gratis parkering. Blir brøytet vinterstid.

Fottur
Grønn
Lengde
0,95 km en vei
Stigning
52 m
Tidsbruk
40 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
119 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 2

Offentlig transport

Buss. Se http://www.frammr.no Busstopp rett ved parkeringsplassen.

Annet

Det er fint å overnatte i hengekøye ved Drabovatnet.

Kart

Turkart Kristiansund (2007). Målestokk 1:50.000
Kjørebeskrivelse
Print ut