English

Digergubben via Midsundtrappa

Molde

Kort om turen

Flott tur med høy grad av tilretteleggingen. Sherpaer fra Nepal har steinlagt stien og bygd trapper. Byggverket er verdt turen i seg selv. I tillegg får man en fantastisk utsikt til fjell, fjord og hav.

Rutebeskrivelse

Turen går i bratt terreng, men opparbeidede trapper gjør turen overkommelig for mange. Trappene går opp til Digergubben på 527 moh. Trinnene er noe høye innimellom. Spredt jevnt oppover mot toppen vil du finne rasteplasser med steinbenker. Fra «kumlokket» og mot Midsundvatnet er det sti med enkelte litt bratte partier. Her består underlaget av løse steiner på store deler av partiet. Fra Midsundvatnet: Stien deles omtrent 100 meter fra Midsundvatnet. Her tar man til venstre (mot høyre er Midsundhornet). Rett før stien deles er det også en benk. Man går over en liten steinbro over bekkeleiet, og forsetter opp trappene. Her er det steinheller store deler av veien opp mot Digergubben. Relativ lav stigning i starten, før det blir brattere de siste 400 meterne.

Adkomst og parkering

Midt i Midsund sentrum rett ved brua som går over Bakkeelva som renner ned fra Midsundvatnet. Der er bare plass til et par biler der stien starter, men det er satt opp et skilt som viser andre parkeringsplasser man kan bruke. Det nærmeste vil være Idavoll, som er den gamle skolen i Midsund som ligger rett bortenfor, og er merka med P-skilt.
Fottur
Blå
Lengde
1,81 km en vei
Stigning
465 m
Tidsbruk
2 t. 5 min
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
500 moh
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Annet

Midsundvatnet er drikkevannskilde. Og det er da ulovlig å bade, campe o.l. ved vannet.

Kart

Turkart 1:50 000 Harøyfjorden
Kjørebeskrivelse
Print ut