English

Demningen ved Gylvatnet

Tingvoll

Kort om turen

Opplevelse - hvorfor gå denne turen?Fin tur på god turvei. Etter å kommet til enden av veien og ha fulgt stien noen hundre meter kommer du til Gylvatnet. Her er det utsikt over vatnet mot Gylssetra og Høgfjellet. Fast grus og bred veg hele turen. Når du kommer til demningen ved Gylvatnet har du kommet frem. Her er det mulig å skrive seg inn i turbok og registrere seg i StikkUt! Det er også mulig å gå videre innover langs vannet på smale fjell-tur/myr-stier. Det er mye og flott fisk (ørret og røye) i vannet, og fiskekort fåes kjøpt på Tingvoll MX-Sport i Tingvoll sentrum.

Ruteskildring

Fra steinbruddet følger du anleggsveien et par kilometer. Først er den ganske slakk, så bratt, for så å flate litt ut igjen. Veien går til demningen ved Gylvatnet hvor det er turbok.

Tilkomst og parkering

Kjør RV 70 mot Gyl. Litt opp i Gylbakken er det skiltet med Gylfjellet og Stikk UT! -skilt. Kjør ca en kilometer innover veien til du kommer til et steinbrudd. Her er det god plass til parkeringen. Koordinater til avkjørselen fra hovedveien: Desimalgrader: Breddegrad: 62.95283 Lengdegrad: 8.1394 Grustaket
Fottur
Grønn
Lengde
2,5 km en vei
Stigning
0 m
Tidsbruk
1 t. 15 min.
Sesong
Sommer, Høst

Løype på kart

Lenke til turskildring

Demninga på Gyl
Køyreskildring
Print ut