English

Dalavatnet (Jokkran)

Sunndal

Kort om turen

Start turen fra parkeringsplassen. Følg merka sti videre. Du er nå på KNTs rute til Vangshaugen i Grødalen. Det er stort sett motbakke den første tredjedelen. Stien flater så ut og går gjennom stor, fin lauvskog. Stien er brei og fin å gå på. Etter ca. 1 time kommer du til Jokkerdalen, som nærmest er ei fonnaløype inne i ei kløft. Her er det satt opp postkasse. Der går du på løs stein omtrent 40 meter til du er over på andre sida. Dette er uproblematisk i sommerhalvåret, men ikke tilrådelig om vinteren. Videre går stien forbi inntaket til Grøa kraftverk og senere over ei bru. Så er det fin grasvoll videre inn mot Dalavatnet. Du kommer snart til einy bru ved idylliske Dalavatnet. Turen passer godt for små barn og det er godt og kaldt drikkevann undervegs.

Ruteskildring

Frå Dalavatnet kan du følge stien videre østover til Vangshaugen i Grødalen. Fra Dalavatnet til Vangshaugen er det ca. 3,5 timers gange. En annen fortsettelse er å gå til den første setergrenda, Prestsetra, etter å ha passert Dalavatnet. Isteden for å fortsette videre på merket sti kan du passere bro ved Prestsetra, følge stien over setervollen og passere den borterste setra. Videre ca. 300 meter på svak sti fram til en stor stein. Ta av til høyre og følg umerka sti opp Grynningsdalen. Etter Grynningsdalen er stien til dels svak og noen steder er den ikke synelig. Videre opp fjellsiden med Svartvatnet på høgre side og inn i Løypingsvatna. Etter ca. 4 timer fra Prestsetra kommer du fram til KNTshytte Raubergshytta.

Tilkomst og parkering

Kjør 9 km på riksveg 70 fra Sunndalsøra mot Oppdal, vis-a-vis nedkjørselen til Grøa tar du av til høyre, grusvegen som går langs Grøa elv. Kjør opp bakken og parker på en liten parkeringsplass etter passering av ferist.
Fottur
Grønn
Lengde
4 km en vei
Stigning
394 m
Tidsbruk
3 t. 0 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 8

Kart

Statens Kartverk Serie M 711 Blad 1420 III
Køyreskildring
Print ut