English

Bremsneshatten

Averøy

Kort om turen

Bremsneshatten er en markert og særpreget fjellknatt i et ellers flatt område. Du kan bevege deg både rundt, opp på, og inn i hatten. Her finnes det nemlig flere grotter. Bremsneshatten kultur- og friluftsområde byr på spektakulære opplevelser med både tilrettelagte klatrefelt, spennende historie og fasinerende landskap. 

Ruteskildring

Bremsneshatten er et populært turmål og fra gammelt av har parkering vært ved gamle Bremsnes skole. Veien forbi gamle Bremsnes skole er stengt pga ombygging, parkering og turstart fra Djupbukta.

Fra parkeringen i Djupbukta går du på stien som du ser i retning av Bremsneshatten. Denne ser du stort sett hele veien, så du har en tydelig formasjon å orientere etter. Turen er sporet opp til toppen på den delen av Bremsneshatten som er nærmest parkeringsplassen. Det er mange stier både opp og rundt turmålet, og det anbefales å ta turen rundt til Bremsneshola. Turen opp til toppen er bratt og kort. 

 

 

Tilkomst og parkering

Start ved stor parkeringsplass Djupbukta ved Fv64.

Fra Kristiansund kjører du Fv64 gjennom Atlanterhavstunellen og over til Averøy. Kjør til du kommer til skilt mot Djupbukta og Bremsneshola, stor p-plass på høyre side.

Fra Eide og Averøy kjører du Fv64 i retning Atlanterhavstunellen. Etter rundkjøringa på Bremsnes kjører du noen hundre meter til skilting Djupbukta og Bremsneshola. Stor p-plass på venstre side. 

Gratis parkering.

Fottur
Blå
Lengde
2,4 km tur/retur
Stigning
109 m
Tidsbruk
45 min
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
129 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 2,4

Offentleg transport

Buss fra Kristiansund eller fra Bruhagen, Averøy. Se http://www.frammr.no. Busslomme rett ved startstedet, Djupbuktveien, Bremsnes.

Anna

Området har nasjonalhistorisk interesse på grunn av rike funn fra Fosnakulturen. I tillegg til nasjonale/regionale interesser har området også verdi for nærmiljøet. Bremsneshatten kultur- og friluftsområde er et kulturvernområde i kommunedelplanen.

Bremsneshatten er et litteraturturmål, på toppen er en bokkasse.

Husk å ta med eventuell søppel hjem.

 

Kart

Turkart Kristiansund (2007) 1:50.000.

Lenke til turskildring

Køyreskildring
Print ut