English

Breilia - Frei

Kristiansund

Kort om turen

Breilia er et hyppig besøkt turmål. Turmålet ligger midt på Freiøya, 342 m.o.h. Flott utsikt over Kristiansund og over fjellene på indre Nordmøre.

Rutebeskrivelse

Breilia ligger øst for Rv70. Fra parkeringsplassen som ligger i Skolevegen følger du veien til den slutter. Gå forbi gapahuken og du finner tursti. Dette er en turløype som er mye brukt. Turstien er tydelig hele veien opp til toppen. Turskilt Breilia viser starten på turen. Det kan være noen våte partier i begynnelsen av turen. Om lag halvveis er det satt ut benk og bord og laget en grue til å tenne bål. Siste biten opp mot toppen er det litt stigning. Kan være glatt vinterstid.

Flott utsikt mot byen og fjellene rundt. Turkasse på toppen som Rensvik velforening har ansvaret for. 

Adkomst og parkering

Fra sentrum av Kristiansund: Kjør Rv70 mot Krifast. Etter Rensvik krysset ca. 1,5 km, ta av til venstre ved bussholdeplass på venstre side (Skjærahøgda) og kjør Skolevegen tilbake. Følg Skolevegen 300 m til Hoelområdet på høyre side, hvor det er opparbeidet parkeringsplasser (brøytes vinterstid). Følg godt gruset vei (Skogvang) til den slutter. Hold til høyre og gå forbi gapahuken og du finner tursti. Om du kommer fra Krifast: Kjør til bussholdeplassen (Skjærahøgda) og ta av inn til høyre i Skolevegen. Følg Skolevegen 300 meter og du finner parkeringsplass på høyre side. Se videre startsted ovenfor. Helt i begynnelsen av Skolevegen (ved Skjærahøgda) er det også mulighet for parkering, men da kun til 2-3 biler. Liten parkeringsplass. Ingen avgift.

Fottur
Blå
Lengde
2,21 km en vei
Stigning
330 m
Tidsbruk
1 t. 50 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
330 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 2,3

Offentlig transport

Buss. Se http://www.frammr.no Busstopp Skjærahøgda.

Annet

Du kan også lese om turen i Johansen, Håvard og Gaupseth, Dina (2008): 101 turer på Ytre Nordmøre.

Kart

Norge - serien 103 Kristiansund 1:50 000
Kjørebeskrivelse
Print ut