English

Breilia - Frei

Kristiansund

Kort om turen

Breilia er et hypig besøkt turmål. Turmålet ligger midt på Freiøya, 342 m.o.h. Flott utsikt over Kristiansund og over fjellene på indre Nordmøre.

Rutebeskrivelse

Breilia ligger øst for Rv70. Fra parkeringsplassen som ligger i Skolevegen følger du veien til den slutter. Gå forbi gapahuken og du finner tursti. Dette er en turløype som er mye brukt. Turstien er tydelig hele veien opp til toppen. Turskilt Breilia viser starten på turen. Det kan være noen våte partier i begynnelsen av turen. Om lag halvveis er det satt ut benk og bord. Her er det fint å ta en pust i bakken. Det er laget en grue til å tenne bål. Her kan vi grille fiskekaker eller marshmallows, alt etter hva en måtte ønske. Siste biten opp mot toppen er det litt stigning. Flott utsikt fra toppen mot byen, Tustna og ellers hva som måtte behage øyet. Turkasse med bok på toppen.

Adkomst og parkering

Fra sentrum av Kristiansund: Kjør Rv70 mot Krifast. Etter Rensvik krysset ca. 1,5 km, ta av til venstre ved bussholdeplass på venstre side (Skjærahøgda) og kjør Skolevegen tilbake. Følg Skolevegen 300 m til Hoelområdet på høyre side, hvor det er opparbeidet parkeringsplasser. Følg god gruset vei (Skogvang) til den slutter. Hold til høyre og gå forbi gapahuken og du finner tursti. Om du kommer fra Krifast: Kjør til bussholdeplassen (Skjærahøgda) og ta av inn til høyre i Skolevegen. Følg Skolevegen 300 meter og du finner parkeringsplass på høyre side. Se videre startsted ovenfor. Helt i begynnelsen av Skolevegen (ved Skjærahøgda) er det også mulighet for parkering, men da kun til 2-3 biler. Liten parkeringsplass. Ingen avgift.
Fottur
Blå
Lengde
2,21 km en vei
Stigning
289 m
Tidsbruk
1 t. 50 mi
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst

Løype på kart

Valg for kartet:

Underlag Lengde i km
Sti 2,3

Offentlig transport

Buss. Se http://www.frammr.no Busstopp Skjærahøgda.

Annet

Du kan også lese om turen i Johansen, Håvard og Gaupseth, Dina (2008): 101 turer på Ytre Nordmøre.

Kart

Norge - serien 103 Kristiansund 1:50 000
Kjørebeskrivelse
Print ut