English

Brattlihaugen

Molde

Kort om turen

Brattlihaugen er et flott utkikkspunkt nært sentrum i Molde. På toppen er det flere skyttergraver og stillinger fra 2. verdenskrig. Turmålet er lett tilgjengelig fra boligområdet på Kringsjå, men vi anbefaler at man starter turen på parkeringsplassen ved kunstgressbanen på Cecilienfryd. På toppen har man en flott utsikt over fjord og fjell. Denne turen kan gjerne kombineres med andre Stikk UT-turmål som ligger i nærheten, f.eks Liavegen som ligger litt lengre opp i lia. Turmålet ligger på det høyeste punktet på Brattlihaugen.

Rutebeskrivelse

Turen starter ved parkeringsplassen ved Cecilienfryd kunstgressbane og går langsmed bekken oppover lia. Om du ønsker en lengre tur fortsetter den samme stien helt til Varden. Den er stedvis bratt med noen få våte partier. For å komme til Brattlihaugen skal du etter ca 750 m ta av fra stien mot høyre (skiltet). Kryss bekken og følg deretter ryggen opp mot toppen av Brattlihaugen. Etter noen hundre meter på en tørr og fin sti, er man fremme på toppen. Returen kan man enten ta samme vei, eller man kan følge en annen sti på østsiden av bekken.

Adkomst og parkering

Kjør Moldelivegen til du kommer til kunstgressbanen på Cecilienfryd (like øst for Plantasjen gartneri). Innkjøring til parkering fra Moldelivegen på vestsiden av kunstgressbanen.
Fottur
Blå
Lengde
0,86 km en vei
Stigning
113 m
Tidsbruk
45 min.

Løype på kart

Valg for kartet:

Underlag Lengde i km
Sti 1

Offentlig transport

Rutebuss fra Molde sentrum til Cecilienfryd
Kjørebeskrivelse
Print ut