English

Brattlihaugen

Molde

Kort om turen

Brattlihaugen er et flott utkikkspunkt nært sentrum i Molde. På toppen er det flere skyttergraver og stillinger fra 2. verdenskrig. På toppen har man en flott utsikt over fjord og fjell. Denne turen kan gjerne kombineres med andre turmål som ligger i nærheten, f.eks Liavegen, Skihytta, Storlihytta og Varden.  

Ruteskildring

Turen starter ved parkeringsplassen ved Cecilienfryd kunstgressbane og går langsmed bekken oppover lia. Om du ønsker en lengre tur fortsetter den samme stien helt til Varden. Den er stedvis bratt med noen få våte partier. For å komme til Brattlihaugen skal du etter ca 750 m ta av fra stien mot høyre (skiltet). Kryss bekken og følg deretter ryggen opp mot toppen av Brattlihaugen. Etter noen hundre meter på en tørr og fin sti, er man fremme på toppen. Returen kan man enten ta samme vei, eller man kan følge en annen sti på østsiden av bekken. Turen er lett tilgjengelig fra boligområdet på Kringsjå, men vi anbefaler at man starter turen på parkeringsplassen ved kunstgressbanen på Cecilienfryd.

Tilkomst og parkering

Fra Molde sentrum, kjør oppover i lia til du møter Moldelivegen. Følg denne til du kommer til kunstgressbanen på Cecilienfryd (like øst for Plantasjen gartneri). Innkjøring til parkering fra Moldelivegen på vestsiden av kunstgressbanen.
Fottur
Blå
Lengde
0,86 km en vei
Stigning
101 m
Tidsbruk
45 min.
Høyeste punkt
161 moh
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 0,7
Sti 1

Offentleg transport

Rutebuss fra Molde sentrum mot Glomstua. Gå av på busstopp Cecilienfryd. Rutetider: https://www.frammr.no/

Kart

Turkart Molde eller Moldemarka
Køyreskildring
Print ut