English

Borgundgavlen

Ålesund

Kort om turen

Det er en fantastisk flott og familievennlig tur som du kan kombinere med å besøke Borgund Dyreklubb, Borgund Kirke, Middelaldermuseet og Sunnmøre Museum. Du kan oppleve vakker natur, særpregede og gamle hus og båter, du kan nyte flott utsikt, og du kan treffe dyr og fugler og mye mer. 

Rutebeskrivelse

Turen starter på parkeringsplassen ved Sunnmøre museum. Følg gangvegen forbi det gamle bankbygget til Borgund Sparebank. Etter å ha runda svingen tar en til høyre i retning Borgund kirke. Gå forbi Middelaldermuseet, og Borgund Dyreklubb og følg så veien gjennom gravstedet og inn på museumsområdet. Ta til venstre i kryss nummer to inne på museumsområdet, og følg grusveien videre opp på toppen. Her er det fin utsikt vestover, og i skogholtet er det benker. Stikk UT!-posten ligger i enden av grusveien. Følg samme vei tilbake, men ta til venstre når du kommer til T-krysset hvor du tok av på vei oppover. Følg deretter veien gjennom museet tilbake til parkeringen.

Stikk UT!-posten kan nås med barnevogn, men det er noen bratte parti. 

Adkomst og parkering

Parkering (maks to timer) ved siden av gamle Borgund Sparebank. 

Fottur
Grønn
Lengde
2,27 km en vei
Stigning
84 m
Tidsbruk
50 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Lysløype
Deler av turen
Høyeste punkt
71 moh
Merking
Merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0.8
Sti 1,2

Offentlig transport

Buss nr 1 og 12 stopper på Sunnmøre Museum.

Annet

Kombiner turen gjerne med et besøk på Borgund dyreklubb, Middelaldermuseet og Sunnmøre Museum. 

https://borgund-dyreklubb.webnode.com

https://www.vitimusea.no/musea

Kart

"Ålesund" i turkartserien fra Statens kartverk best. nr. 2535 og Sykkylven, blad 1219 IV i M711 kartserien og digitalt: http://kart.alesund.kommune.no/webinnsyn/Content/Main.asp?layout=alesundsula&time=1332943089&vwr=asv
Kjørebeskrivelse
Print ut