English

Bolliklumpen

Hustadvika

Kort om turen

Fin, lett tur med noen krevende motbakker hvor du kan få opp pulsen, men som belønnes med fantastisk utsikt, både når du er kommet halvveis og ikke minst fra toppen! Turen starter lett på en skogsbilvei og går slakt oppover. Du kommer raskt opp høyden med god utsikt til fjell og hav.

Ruteskildring

Gå ca. 70 m fra parkeringsplassen mot Lyngstad til høyre langs veien, gå over veien til der Stikk UT!-skiltet står. (Det står et turskilt til Mjølkberget der, nytt turskilt Bolliklumpen kommer snart). Følg skogsvei oppover langs et jorde, gjennom to grinder. Det renner en elv/bekk til høyre for skogsveien, og det er tett med trær/skog på begge sider av veien til den første grinda. I sommerhalvåret går det hester på dette beitet. Gå gjennom øverste grinda og hold til høyre etter andre grinda, og gå opp langs ryggen mot Gådalen. Nå ser du Mjølkberget (390 moh) til venstre for deg, Bollen rett frem, Bolliklumpen ser du ikke ennå, men den ligger bak til høyre (Nord-vest) for Bollen. Gå mot ei kløft mellom en liten rund topp til høyre, og den andre toppen til venstre. Litt utydelig sti som snirkler seg oppover i kløfta mot toppen til venstre. Her er det litt myr, og kan være litt bløtt og gjørmete ved nedbør. Ta sikte på noen store steiner rett før toppen. Oppe på toppen følger du berg-og steinrabber og små steinvarder slakt oppover til du ser toppvarden med postkassa. Fjellet Melen (768 moh) ser du først som et karakteristisk spisst fjell til høyre bak for Bolliklumpen. Og fjellet Bollen, (som er rund som en Bolle), til venstre for Bolliklumpen. Det er en fantastisk utsikt! Du ser Gådalen med Gådalsvatnet, Vevang, Atlanterhavsveien, Lyngstadfjellet, Lyngstad, Visnesfjellet med marmorbruddet og Averøya på andre siden av fjorden. Deretter følger Tussan, Sandnestindane, Bollen og til slutt Melen. Fra Bolliklompen kan du fortsette ut på Bollen med utsyn mot Langvatnet i Fræna. Hjemturen kan legges om Mjølkberget (390 moh.), som ligger påryggen i retning Bollia og som var et turkassemål i 2011. Koordinater: UTM 32 Euref89: Nord: 6979628Øst: 412700

Tilkomst og parkering

Fra Eide sentrum tar du av mot Bollia. Etter vel 7 km tar du til venstre i krysset i Ner-Bollia. Kjør til høyre opp mot Stall Eriklia, og parker på parkeringsplassen til venstre for veikrysset like ovenfor Stall Eriklia. Dersom du kommer kjørende fra Vevang, tar du av mot Bollia i krysset på Lyngstad. I neste kryss etter ca. 2 km kjører du rett fram opp i Øver-Bollia og parkerer på den nevnte parkeringsplassen etter ca. 1 km. Ca. 70 m fra parkeringsplassen mot Lyngstad, går det en skogsvei oppover mot fjellet. Øvre Bollia, Lyngstad,( opp bakken like ovenfor Stall Eriklia). En stor, gruset avkjørsel med et tre midt på plassen. Gratis parkering.
Fottur
Blå
Lengde
5,7 km tur/retur
Stigning
390 m
Tidsbruk
2 t. 25 min.

Løype på kart

Kart

Turkart Molde 1:50 000
Køyreskildring
Print ut