English

Bolgvatnet - Frei

Kristiansund

Kort om turen

Bolgvatnet ligger idyllisk til midt på Freiøya, 64 meter over havet, og er den største innsjøen i Kristiansund kommune. Vannet er reserve drikkevannskilde, men er åpnet for begrenset bruk for allmennheten. Bolgvatnet er statlig sikret friluftsområde. Langs vannets nordvestre side gikk den gamle postveien fra Frei. På samme side ved utløpet av Seterbekken kan en enda se rester etter Bolgsetra. På sørøstre side, om lag 2 km langs vannet, lå restene etter den gamle riksveien. I dag er det opparbeidet turveg der den gamle riksvegen lå fra det gamle Vadsteinsvikkrysset til damhuset i nordenden av vannet. Gruset turvei fortsetter frem til Storbakken boligfelt. Flere stier går ned til strandkanten og det er fine rastemuligheter langs hele vannet. Området har toalett. Fine sykkelmuligheter langs hele turveien. I dag er det fritt fiske med stang, men ikke med garn eller oter. I alle vann har barn rett til gratis fiske etter innlandsfisk med stang eller håndsnøre fra 1. januar til 20. august.  I Bolgvatnet trenger du ikke betale fiskeavgift.

Rutebeskrivelse

Fra Pumpehuset følger du asfaltert turvei 700 meter. Du går over små bruer, passerer demningen og er etter 700 meter fremme ved ei bu. Her er det flotte muligheter for å sette ut kajakk. Herfra er turveien av fast grus hele veien frem til Prestmyra. Turen går hele veien langs Bolgavatnet. Det er flere steder hvor det er superfint å stå å fiske, eller bare sette seg ned og se ut over vannet. Om lag halvveis mellom Pumpehuset og Prestmyra er det satt opp en turkasse. Flere steder er det satt ut rastebord og benker.

Adkomst og parkering

Du skal til Bolgvatnet. Det ligger midt på Freiøya i Kristiansund kommune. Kjør Rv70 fra Kristiansund eller Krifast. Fra Kristiansund er det avkjøring fra hovedveien Rv70 inn til Vadsteinsvika, ta deretter første til venstre inn Sommerfjøsvollen. Det er gode parkeringsmuligheter for bil og sykkel ved pumpehuset. Fra Krifast kjører du forbi Bolgvatnet på venstre side og inn til venstre der det er skiltet Vadssteinsvika. Videre inn til venstre på veien Sommerfjøsvollen. God parkering i enden av veien og ved pumpehuset. Vannet ligger ved Rv70 mellom Storbakken på Frei og Vadsteinsvikkrysset. Det er en god parkeringsplass på Prestmyra (som ligger før Bolgvatnet på venstre side når du kommer fra Krifast) og du kan velge startsted her også. Du følger da gruset turvei mot nord og går til enden av Bolgvatnet og tilbake.

Fottur
Grønn landevei
Lengde
1,85 km en vei
Stigning
27 m
Tidsbruk
1 t. 0 min
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
72 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 1,4

Offentlig transport

Buss. Se http://www.frammr.no. Gå av ved Bolgvatnet.

Kart

Turkart for Kristiansund. 1:50 000.
Kjørebeskrivelse
Print ut