English

Børresdalen og Børresbu

Hustadvika

Kort om turen

En lett familietur på god grusvei og traktorvei inn i Børresdalen til Myrbostadsetrene. Det er bare å sykle/gå innover, følge veien til du kommer inn mot setra. Ca 50 meter før hyttene i Børresdalen er det skiltet til Børresbu. Herfra er det ca 700 med sti i terrenget fram til Børresbu. Stikk-UT postkassa er her ved Børresbu. Fra Børresdalen er det en fin familetur inn til Børresbu, ei morsom mini-hytte der alle er velkomne. På veien innover, flere morsomme skilt og hvileplasser; "Krølltolla", "Hipp som Happ", "Vannleik", "Badekulp", "Kilden" - og flere overraskelser. De siste langs stien forbi hytta mot Sleppskaret. Frode som har lagt alt til rette må sies å være en kreativ kar med sans for humor, og hytta er noe for seg selv. Grønn tur til Børresbu. Blå tur videre til Sleppskaret, om du vil gå dit. Børresbu er sluttstedet. Sluttpunktet/pilen i kartet er ikke helt nøyaktig plassert, men det skal ikke være langt ifra.

Rutebeskrivelse

Turen går først på god grusvei, så over på en god traktorvei med noen få stigninger. Fra skiltet ved Myrbostadsetra til Børresbu er det fin sti i terrenget.

Adkomst og parkering

Du tar av på Myrbostad (mellom Elnesvågen og Malmefjorden) fra riksveg 663, opp Varholvegen mot bedriften Doosan (tidligere Moxy). Like før Doosan tar du av til venstre. Du ser et innkjøringsforbudsskilt (Her kan du IKKE kjøre videre innover!) og her kan du parkere. Vi skal skilte med Turparkering, her hvor du kan stå. Kanskje vi kan få til og stå flere steder i nærområdet. Det vil da bli skiltet. PÅ HELG (lødag og søndag) kan man ved stort behov parkere ved Doosan sin innkjørsel og på trailerparkeringen, bare man ikke parkerer foran porten/bommen i tilfelle utrykning! Du kan parkere inne på Varholen. Her er området merket med skilt/turparkering. (MERK: det er ikke lov å kjøre videre innover grusvegen, kun grunneiere har denne tilgangen.)
Fottur
Grønn
Lengde
3,5 km en vei
Stigning
100 m
Tidsbruk
2 t. 0 min.

Løype på kart

Valg for kartet:

Underlag Lengde i km
Sti 1

Kart

Turkart Molde/Fræna
Kjørebeskrivelse
Print ut