English

Bløkallen fra Ramsvika

Molde

Kort om turen

Toppen av Bløkallen er bare vel 500 meter høy, men etter drøyt en times gange belønnes du med et storslått utsyn mot havet, øyene, fjord og fjell. Du ser hele Øyriket - Otrøya som strekker seg mot land, Gossen, Harøya, holmer og skjær.

Ruteskildring

Stien starter i skogen på øvresida (nordsida) av hovedveien og er merket med Stikk UT! -skilt. Det er jevn og bratt stigning helt til toppen og stien er tydelig hele veien. Stien går i skogen de første 4-500 meterene. Her er det en del røtter og stein/ur og stien kan være glatt og sleip. Etter skogen går stien i lett myr- og lyngterreng hele veien til toppen.Du har god utsikt sørover til Midfjorden, Vatnefjorden og Vestrefjorde den første delen av turen. Når du kommer opp i høyden får du enda mer utsikt både utover og innover i fjorden og på toppen har de 360 graders panoramautsikt.

Tilkomst og parkering

Fra Midsund/ Molde: Ta av til venstre (innsida) i krysset etter Midsund-brua og kjør i 3,6 km. Der er det en liten "snuplass" på sørsida av vegen hvor det er plass til en 3-4 biler. Stien starter i skogen på øversida av veien. Fra Sunnmøre/ Dryna/ Brattvåg: Ta av til høyre i krysset på Søre Midøy og kjør ca 2 km til Ramsvika, hvor du parkerer på sørsida av veien.
Fottur
Rød
Lengde
1,4 km en vei
Stigning
435 m
Tidsbruk
1 t. 50 min.
Sesong
Høst

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 1,4

Offentleg transport

Kart

Turkart 1:50 000 Harøyfjorden
Køyreskildring
Print ut