English

Blånebba frå Vinddøldalen

Surnadal

Kort om turen

Blånebba (1422 moh.) danner sammen med Fruhøtta, Pekhøtta og Fauskånebba en sammenhengende fjellrekke med til dels bratte daler imellom. En tur til blånebba byr på variert terreng med lett klyving og spasering langs en smal fjellrygg.Når du er på toppen anbefales det å gå litt videre til de tre store vardene som ligger helt ute på «nebbet av Blånebba. Her er det en fantastisk utsikt ned mot Todalsfjorden, Surnadalsfjorden og helt ut til Kristiansund, Tustna og kanskje Smøla.

Ruteskildring

Fra parkeringsplassen sykler eller går du 3 km. inn dalen og over brua ved Storøya. Like over brua finner du en sti som går opp lia gjennom et hyttefelt. Etter å ha passert hyttefeltet forsvinner stien, men du skrår videre oppover og går inn dalen mellom Langøyfjellet og Seterfjellet. Når du har passert de små vanna, skrår du opp lia og går inn til Eiterdalsskaret. Fra Eiterdalsskaret blir det et bratt parti opp til skaret mellom Blånebba og Fauskånebba. Her ligger det en bratt snøbre hvor det kan være nødvendig med stegjern og isøks for å komme opp, men på sensommeren er det mulig å klyve opp berghamrene syd for snøbreen. Fra skaret er det delvis vardet til du kommer opp på fjellryggen som du følger helt frem til toppvarden.

Tilkomst og parkering

Følg Fv. 65 mellom Rindal og Surnadal. Like vest for Røv er det skiltet avkjørsel til Vindøldalen. Kjør bomveien ca 11 km til Pebua. Der er det gode parkeringsmuligheter. Pebua
Fottur
Rød
Lengde
11,5 km en vei
Stigning
1089 m
Tidsbruk
8 t. 30 min.
Høyeste punkt
1414 moh

Løype på kart

Kart

Norges-serien: Surnadal, 1420 I Snota, eller Turkart Trollheimen
Køyreskildring
Print ut