English

Blåfjellet fra kummen - lang

Sula

Kort om turen

Dette er en lett og enkel tur for hele familien, om enn noe lang. Målet, Blåfjellet (344 moh), har en fantastisk utsikt ut mot havet og Ålesund i nord, samt Nordøyene. Hvis man vil kan man fortsette noen få 100meter videre oppover til VONhytta. Her er det som regel mulig å få kjøpt noen kioskvarer i helgene.Denne turen kan man gå hele året, gjerne på ski om vinteren. Lang flott utforkjøring på ski hvis du følger denne ruten. Samme som start.

Ruteskildring

Lett og enkel tur på god sti, men lang. Turen starter ved vannkummen i enden av Molværsbrauta, Her går man mot øst på god traktorvei.Følg denne til du kommer til et veiskille rett nord om en radiomast, her kommer man inn på VONløypa. Følg denne, uten å ta av fra denne, opp til svingen der man går ut mot Blåfjellet. Stien er godt merket og skiltet helt frem. Denne turen tar deg over en bro med de tre bukkene Bruse. Trollet er en av pilarene! Et yndet turmål for den yngre garde! Det er flere benker langs løypa, og man passerer også huset til Sulanissen. Han kommer ut første søndag i advent og står og lyser til over jul.

Tilkomst og parkering

Turen starter ved vannkummen i enden av Molværsbrauta. Man kan enten gå, sykle, eller kjøre bil opp fra Langevåg sentrum. Evt. gå fra Lerheimkaia om man kommer med hurtigbåt fra Ålesund. Veien opp Molværsbrauta er integrert i denne GPS-filen. Parkering på/ved vannkummen i enden av Molværsbrauta. Ingen avgift.
Fottur
Grønn
Lengde
6,2 km tur/retur
Stigning
265 m
Tidsbruk
2 t. 15 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 0,7

Offentleg transport

Sularuta går til Langevåg sentrum. Fra Ålesund kommer man til Lerheimkaia med hurtigbåten. http://www.sularutelag.no http://www.170mr.no

Anna

I advemt så kommer Sulanissen frem. Da er det servering av grøt og innlevering av lapper med ønsker for julen.

Kart

Køyreskildring
Print ut