English

Blåfjellet fra Molvær

Sula

Kort om turen

Dette er en helt grei tur for hele familien. Dette er den korteste vegen opp til Blåfjellet, du går i motbakke hele tiden, så du får ingen hvileskjær her! Målet, Blåfjellet (344 moh), har en fantastisk utsikt ut mot havet og Ålesund i nord, samt Nordøyene. Hvis man vil kan man fortsette noen få 100meter videre oppover til VONhytta. Her er det som regel mulig å få kjøpt noen kioskvarer i helgene. Samme som start.

Ruteskildring

Turen starter i enden av Molværsvegen. Her er det en parkeringsplass på oppsiden av vegen for ca. 15 biler. Du går ca. 50 meter vestover. Her er det et skilt som peker opp mot Blåfjellet. Dette er en privat vei, og du skal over et gårdstun. Her er det ikke tydelig hvor du skal gå, men det er mellom den røde løa og det hvite huset som ligger ved enden av grusgangen. Du ser såvidt stien som går bak og mellom disse byggningene.Når du kommer bak så ser du et nytt skilt mot Blåfjellet. Dette er min favoritt for en hurtig tur opp til Blåfjellet og videre via VONhytta ut mot Eltrane på fjellet.Sparer ganske mye tid og distanse ved å starte her, kontra det å gå fra kummen.

Tilkomst og parkering

Du følger FV 657 gjennom Langevåg videre forbi Devoldfabrikken inn på Molværsvegen. Denne følger du til den går over i Sandvikvegen. Parkeringsplassen er tydelig. Det er en stor løe på nedsiden av veien like etter krysset/parkeringsplassen. Enden av Molværsvegen. Ingen avgift.
Fottur
Grønn
Lengde
2,8 km tur/retur
Stigning
326 m
Tidsbruk
1 t. 35 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0,10
Sti 2

Offentleg transport

Sularuta går til Langevåg sentrum. Fra Ålesund kommer man til Lerheimkaia med hurtigbåten. http://www.sularutelag.no http://www.170mr.no

Anna

Flotte utkikkspunkt flere plasser oppgjennom råsa!

Kart

Køyreskildring
Print ut