English

Bjørnen

Hustadvika

Kort om turen

Bjørnen (933 moh), grensefjellet mellom Eide, Gjemnes og Fræna, og har et fantastisk rundskue. Flott tur som går i et nokså uberørt turområde og man føler man er langt innpå fjellet. 

En del går også opp til Bjørnen om vinteren og kjører "telemark" ned igjen. Start og nedkomst er på samme sted. 

Ruteskildring

Den enkleste adkomsten er fra Malmesetra (Skjetnesetra som de fra Molde sier). Herfra går vi over den største brua og følger stien langs elva og videre over myrene. Oppe på flata forsvinner den, er vel et sauetråkk, men du finner stien igjen litt nærmere ryggen til Bjørnen.

Etter en times vandring er du på ryggen og følger den opp mot toppen, en ny times vandring. Like før klippene kan du holde til høyre, følge sauetråkket og slippe kliving og luftige partier. Du kommer innpå ryggen litt nord for toppen og går noen meter opp og tilbake til varden og gjesteboka. Men vil du ha litt mer spenning - er turen over klippetoppene like før toppen, å anbefale. Her kan du stå med et bein i Hustadvika og et i Gjemnes kommune :-)

Pass på å holde til høyre på nedturen der det er to "rygger" å velge i.

 

Tilkomst og parkering

På Skaret tar du bomveien innover mot Malmesetra (20 kroner i avgift). Dette er skiløypa om vinteren. Ved "krysset" til Gunnilla fellesbeite, tar du til venstre, over brua inn til setra. Her kan du parkere. I og med du kommer til å gå i myr, anbefales fjellsko/støvler. På Malmesetra (Skjetnesetra).
Fottur
Blå
Lengde
5 km en vei
Stigning
710 m
Tidsbruk
4 t. 5 min
Sesong
Sommer, Høst
Høyeste punkt
884 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 5

Offentleg transport

Mulig med buss til Skaret fra Molde/Fræna, men da må du gå inn til setra, noen ekstra km.

Kart

Turkart Molde/Fræna

Lenke til turskildring

Rundskue, 360 grader - fra Bjørnen, 5.september 2013

Betalingsmiddel for bomvei

Vipps
Køyreskildring
Print ut