English

Bjønnalogen (280 moh.)

Ålesund

Kort om turen

Bjønnalogen er et yndet og spektakulært utfartsted for barnefamilier i Ålesund. På veien er det leketau som barna kan slenge seg i, og vel fremme vil du møte en fullvoksen bjørn! Ved utkikkspunktet rett nedenfor bjørnen kan du sitte på benken på terrassen og nyte ei fantastisk utsiktmens du spiser matpakken din. 

Ruteskildring

Ta opp stien som går i kanten av enga til venstre, rett etter den øverste parkeringsplassen.

Stien er tydelig hele veien. Turen er tidvis svært bratt, men godt tilrettelagt med trapper og gelendere. Flott sti oppover, med trapper og gelendere på de bratteste områdene. Stien deler seg på et punkt, og der tar man til venstre. Man kommer først til ei hytte, fortsett mot venstre til du treffer en bjørn! 

Følg samme sti tilbake, eller kombiner det med en tur til Høgkubben eller andre turmål på Emblemsfjellet. 

Tilkomst og parkering

Kjør Rv60, og ta av mot Eikenosen. Det er en smal og svingete vei oppover, men asfalt hele veien. Du kommer nå opp til to store parkeringsplasser (den ene ligger litt høyere oppe enn den andre). Den øverste parkeringsplassen ligger registrert som et veipunkt i GPX-filen.

Fottur
Grønn
Lengde
1,12 km tur/retur
Stigning
122 m
Tidsbruk
35 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
298 moh
Merking
Merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0.2
Sti 0,9

Offentleg transport

Bybussen i Ålesund. Se http://www.frammr.no

Anna

Opprinnelig var det nå avdøde Arne Bjørkavoll (f. 1922) som startet arbeidet med å lage til løypa opp og utkikkspunktet. Arne hadde hytte rett ved som han bygde på starten av 2. verdenskrig sammen med Knut Ødegård. Det er mye historie som er knyttet til området rundt, blant annet fra krigens dager. Dette var historier Bjørkavoll gjerne formidlet videre til de som stoppa ved hytta eller som han møtte ved selve utkikkspunktet. Navnet kommer av at det på 1900-tallet var bjørn på Bjønnalåga!

Kart

"Ålesund" i turkartserien fra Statens kartverk best. nr. 2535 og Sykkylven, blad 1219 IV i M711 kartserien og digitalt: http://kart.alesund.kommune.no/webinnsyn/Content/Main.asp?layout=alesundsula&time=1332943089&vwr=asv

Lenke til turskildring

Turkonkurransen i Ålesund
Køyreskildring
Print ut