English

Høghaugen på Tornes (Bestefarfjellet)

Hustadvika

Kort om turen

En fin tur i slakt terreng like øst for Tornes. Deler av turen kan godt brukes av rullestolbrukere/barnevogn. Her er det både en flott gapahuk og en presenning over et bord en kan finne ly under - i fall det skulle komme noen dråper på turen. På kartet heter toppen (69 moh) Høghaugen, men på folkemunne og på skiltet går den under navnet "Bestefarfjellet". Vi tror barnehagen på Tornes har hatt noe med dette navnet å gjøre? De benytter stien ofte forstår vi - til fjellets topp, eller til gapahuken ved stien. En blir i alle fall ikke særlig svett om en tar runden vi beskriver på kartet. Men du finner en flott sti som slynger seg gjennom skogen, over myra til utsiktspunktet.

Ruteskildring

Turen går på en god sti hele veien. Opp til "Bestefarfjellet" er det svaberg, og derfra mot Tornes er det atter god sti. Vi parkerte ved "Sagatun", ca. 4.5 km vest for Elnesvågen sentrum (på Løset), gikk gangveien et lite stykke mot vest til vi fant skiltet "Bestefarfjellet" og fulgte stien innover og "oppover". På vei tilbake, ved "veikrysset", valgte vi å gå retning riksveien - og så følge gang/sykkeveien tilbake til utgangspunktet.

Tilkomst og parkering

Det enkleste er å benytte parkeringsplassen ved nevnte "Sagatun" på Løset. Man kan også parkere ved Aspekt Hustadvika på Tornes og gå innover Grisholvegen. Skiltet.
Fottur
Grønn
Stigning
34 m
Tidsbruk
1 t.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
58 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 700
Sti 2,5

Kart

Turkart Molde/Fræna

Lenke til turskildring

Rundskue fra Bestefarfjellet!
Køyreskildring
Print ut