English

Bergsvatnet fra Jensgurilia

Molde

Kort om turen

En fin tur på godt opparbeidet tursti fra Jensgurilia til Bergsvatnet. Turen kan kombineres med et besøk til Midtveishuken, en flott gapahuk som Moldemarkas venner har satt opp på nordsida av Øverlandsvatnet.

Ruteskildring

Turen starter til høyre fra turparkeringa i Jensgurilia. Når veien deler seg etter den lille bommen tar en til høyre og følger veien til en er på østsiden av Øverlandsvatnet. Ta av til venstre her og følg veien som går rundt Øverlandsvatnet. Etter en lang bakke på nordsiden av vannet, tar en av til høyre på en mindre sti. Følg stien til den slutter, og du har kommer til rasteplassen med benker og turkassa. Om du ikke vil gå samme vei tilbake, er det en fint å ta turen rundt hele Øverlandsvatnet. Gå da tilbake til der stien delte seg og fortsett på flott tilrettelagt turvei. Ved den Røde Damvoterhytta tar en til venstre og følger veien tilbake til Jensgurilia.

Tilkomst og parkering

Turparkeringa i Jensgurilia (Nordbyen i Molde)

Fottur
Grønn
Lengde
1,57 km en vei
Stigning
55 m
Tidsbruk
55 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
281 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 0,5
Sti 1

Offentleg transport

Buss fra Molde sentrum til Granlia - Nordbyen, gå av ved busstoppen Einebæråsen. Derfra er det 5 min å gå til startpunktet for turen. Rutetider: https://www.frammr.no/

Anna

Turen rundt Øverlandsvatnet er tilrettelagt for rullestol, men ikke den siste strekningen med sti opp til posten ved Bergsvatnet.

Køyreskildring
Print ut