English

Bautaen på Innlandet

Kristiansund

Kort om turen

Sundbåten Framnæs og tur langs den rehabiliterte Stabbesteinsvegen er noe av det du får med deg på tur til Bautaen på Innlandet. Bautaensteinen er plassert på det høyeste punktet på Innlandet (64 m.o.h.). Den er sju meter høy og er i naturstein med bronseplate. Bautaen er flankert av kanoner, kanonkuler og flaggstenger. Bautasteinen på Innlandet er blant de høyeste obeliskene i Norge. Den ble avduket 8. juli 1908. Turen starter fra piren. Du kan velge om du vil ta en rundtur, det vil si gå fra Piren, over Sørsundbrua og opp til Bautaen og retur med Sundbåten tilbake til Piren. Eller du kan ta Sundbåten begge vegene fra Piren til Innlandet og gå opp til Bauten.

Ruteskildring

Startsted: Piren, Kristiansund. Herfra tar du Sundbåten over til Innlandet. Alternativ rute går over Sørsundbrua: Gå fra Piren, følg Arnulf Øverlands gate i retning Sørsundbrua. Ta opp forbi Rica og Tidens Krav. Ta inn andre vei til venstre, inn Konsul Knudtzons gate. Det er skiltet Innlandet. Følg veien over Sørsundbrua og ta til venstre ned første vei etter du har kommet over brua, Heinsagata videre ned mot Hønebukta og Dødeladen. Ta til høyre opp Thomas Aasgaarsds gate. På toppen av bakken tar du til venstre, inn Skanseveien. Her står skilt på høyre side. Følg tursti opp til Bautaen. Stabbesteinsvegen opp til Bautaen startet ved Sundbåtkaia, går opp Thomas Aasgårds gate/Bautaveien og videre inn i grøntområdet, bak trafo og opp mot krysset Bautaveien/Skanseveien og ender i trapp.

Tilkomst og parkering

Ta buss til Kristiansund. Følg havna bort til Piren. Forslag til parkering: Parker på Kongens plass 1, ved det gamle Tinghuset og Turistinformasjonen. Plassen er karakteristisk og synlig ved dekoren på veggen av det gamle Tinghuset "Fru Justitia". Gå herfra og ned Kaibakken til Piren.
Fottur
Grønn
Stigning
0 m
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst

Løype på kart

Offentleg transport

Buss til Kristiansund. Se http://www.frammr.no

Kart

Turkart Kristiansund.
Køyreskildring
Print ut