English

Bakkeløypa

Lesja (Innlandet)

Kort om turen

En fin rundtur som på ca 6 km. Fin familie-løype som inneholder en del bakker som er morsommer for mange og litt utfordenrde for andre. Denne rundturen er ofte en av de første løypene som blir tråkket på Bjorli. I løypas høyeste område er det fine plasser for en rast.

Ruteskildring

Fra Miljøstasjonen  på Bjorli (Like ved togstasjonen) går løypa vestover, den går under jernbanebrua og krysser Rauma elv, etterhvert kommer en til et løypekryss på et stort jorde (etter ca 1 km). Dette er start og slutt på på den rundturen; Bakkeløypa. Turen er her beskrevet mot klokka, men kan selvsagt gås motsatt veg også. Ta til høyre i krysset og følg løypa som først går i flatt terreng før det blir noen bakker oppover. Hold rett fram (svakt venstre) i krysset der Brøstdalsløypa tar til høyra.  Stikk UT! posten er på løypas høyeste punkt. Etter en stopp ved postkassa går det flatt et lite stykke før en lang og svingete nedoverbakke. Etter bakkene flater det ut og en fortsetter bortover flatene til en kommer tilbake til det store jordet hovr rundturen startet.

Tilkomst og parkering

Parkeringen ved Bjorli miljøstasjon ved Bjorli Stasjon er startsted for denne turen. Fra rundkjøringen på Bjorli (ved YX bensinstasjon) kjører du ca 300 m i retning Åndalsnes på E136. Ta avkjøring til venstre der det er gratis parkering ved miljøstasjonen og langs blindvegen i retning vest. Alternativt startsted er Bølia Skistadion: Kjører E136 i retning Dombås fra rundkjøringen. Etter ca 1,5 km følger du skilting til høyre mot Rånå. Deretter til høyre inn Bølivegen
Skitur
Grønn løype
Lengde
4,51 km en vei
Stigning
79 m
Tidsbruk
55 min.
Sesong
Vinter
Høyeste punkt
630 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Preparert med tråkkemaskin 4,51

Offentleg transport

Tog til Bjorli stasjon
Køyreskildring
Print ut