English

Åmotan

Sunndal

Kort om turen

En flott tur fra Jenstad og ned til Åmotan, et fossejuv hvor 7 fosser møtes. Turen går etter en gammel ferdselsrute som går fra Jenstad og ned til dalbunnen. Gå ned til turkassen ved merket til bruene der stien deler seg. Videre bort til utkikkspunktet for fossen og opp igjen til Jenstad. 

Rutebeskrivelse

Fra parkeringsplassen tar stien av til høyre og går på kanten av dyrket mark nedover mot juvet. Stien er godt synlig og er noe bratt de siste metrene ned til elva. Der er det nå nye bruer og etter den første brua er det anlagt en rasteplass med mulighet til å sette seg nedpå. StikkUT! posten er på Jenstadsida av elva og er plassert på ei bjørk som også har merke som viser vei over brua mot gapahuken og bålplassen. Mesteparten av turen ligger i et landskapsvernområde. Det er toalett like ved postkassen.

Området har en unik flora, hvor planter som trenger fuktighet trives svært godt.

Adkomst og parkering

Ta av rv 70 ved Gjøra og inn på fv 6412. Etter 3 km sving av fylkesveg 6412 og ta vegen opp til Jenstad. Der er det en merket parkeringsplass hvor det er parkeringsautomat. Parkeringsavgift kr 60. Betalingsterminal for kort.

Fottur
Blå
Lengde
1,6 km en vei
Stigning
76 m
Tidsbruk
45 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
473 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Delvis

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 1,5

Offentlig transport

Nei

Lenke til turbeskrivelse

Kjørebeskrivelse
Print ut