English

Åmotan

Sunndal

Kort om turen

En flott tur fra Jenstad og ned til Åmotan, et fossejuv hvor 7 fosser møtes. Turen går etter en gammel ferdselsrute som går fra Jenstad og ned til dalbunnen. Gå ned til turkassen merket til bruene der stien deler seg. Videre bort til utkikkspunktet for fossen og opp igjen til Svisdal. Området har en unik flora, hvor planter som trenger fuktighet trives svært godt.

Rutebeskrivelse

Stien tar da av til høyre og går på kanten av dyrket mark nedover mot juvet. Stien er godt synlig og er noe bratt de siste metrene ned til elva. Der er det nå nye bruer og etter den første brua er det anlagt en rasteplass med mulighet til å sette seg nedpå. Postkassa med turbok er på Jenstadsida av elva og er plassert på ei bjørk som også har merke som viser vei over brua mot gapahuken og bålplassen. Mesteparten av turen ligger i et landskapsvernområde. Det er toalett like ved postkassen.

Adkomst og parkering

Sving av fylkesvegen som går til Grødalen/Hafsåsen og ta vegen opp til Jenstad. Der er det en merket parkeringsplass hvor det er parkeringsautomat. Parkeringsavgift kr 30,- Betalingsterminal for kort.
Fottur
Blå
Lengde
1,6 km en vei
Stigning
103 m
Tidsbruk
45 min.

Løype på kart

Valg for kartet:

Underlag Lengde i km
Sti 1,5

Offentlig transport

Nei
Kjørebeskrivelse
Print ut