English

Åbittinden

Sunndal

Kort om turen

Åbittinden ligger på grensa mellom Sunndal og Nesset kommune. Sammen med Blåfjellet og Trolltind danner den en flott sammenhengende tinderekke. Turen opp er ganske kort, men byr på muligheter for spennende opplevelser med bruk av stegjern og breøks for nybegynnere. Toppen er lite besøkt. Hittil i 2012 har mindre enn 20 personer skrevet seg inn i boken ved toppvarden.

Ruteskildring

Rett opp for parkeringsplassen går du over ei lita bru. Når du er kommet opp på andre siden av elva vil du se toppen av Åbittinden i vestlig retning. Gå mot toppen og passer nord for Varghaugen, og opp den bratte lia syd for bekken som kommer fra Indre Trollbotnen. Når terrenget flater ut krysser du bekken og fortsetter opp ryggen. Når du nærmer deg snørenna ser du hvor det er enklest å komme seg opp. Er snøen myk og du ikke er redd bratte stigninger går det fint uten hjelpemidler. Det er også mulig å komme seg opp på sydsiden av snørenna. Vel oppe er det bare å følge ryggen helt til toppen av Åbittinden.

Tilkomst og parkering

Følg Rv62 mellom Sunndalsøra og Eidsvåg. Ca 100 meter fra åpningen av tunnelen ved Jordalsgrenda tar du opp bomveien som går langs Jordalselva. Når du kommer opp til en demning kjører du over denne og videre opp til veien stopper. Her er det mulighet for parkering.. Bomvei kr 50
Fottur
Rød
Lengde
4,5 km en vei
Stigning
880 m
Tidsbruk
4 t. 30 min.

Løype på kart

Anna

Hvor mye snø som ligger opp mot ryggen varierer fra år til år, sesongen 2012 var det lett å gå opp snørenna, mens andre somre vil det være enklere å klyve opp på ryggen.

Kart

1420 III Sundalsøra
Køyreskildring
Print ut