English

4H Hytte Ellingsøy

Ålesund

Kort om turen

Turen går til dels på grusvei, men for det meste på skogsrås i kupert terreng med flott natur rundt. Det er furu- og lauvskog på begge sider og man ser glimtvis mot Grytafjorden.

Ruteskildring

Turen starter ca. 400 meter før Spar Stokke hvis man kommer fra Ålesund og de undersjøiske tunellene.

Kommer man fra Skodje er det ca 4 km fra Taftasundet.

Man følger grusveien ca 100 meter mot nord så vil du se pil hvor du skal ta av til venstre på skogs råsen. Følg råsen som er godt merket, det er ca. 2,2 km en vei. Siste meterne før hytta går man litt bratt nedover før man ser den åpne plassen med Hytta og der også en bål plass.

Vel framme ligger der ei hytte som er bygget av en gruppe ungdom fra organisasjonen 4H i 1983. Døren er åpen og det er bare å ta seg en tur inn om man ønsker det. Der også ei flott utsikt mot Vest der man ser litt av Nordøyene og Grytafjorden.

Tilkomst og parkering

Hvis man kommer fra Ålesund og Ellingsøytunnelen er det ca. 1 mil fra Kverve. Man kjører hovedveien og innkjørselen ligger på venstre side av hovedveien ca. 400 meter fra Spar Stokke. Der står et skilt til Vikenakken og det er plass til noen biler akkurat på avkjørselen der. Alternativt kan man parkere ved Ellingsøy bedehus i Lyngholmvegen (gamlevegen) ca 200 meter unna.

Fottur
Grønn
Lengde
1,97 km en vei
Stigning
100 m
Tidsbruk
1 t. 20 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
142 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Køyreskildring
Print ut