English

Skaramyrvegen (Skaramyra - Glåmen)

Heim

Kort om turen

Denne turen går på en grusveg mellom Skaramyra og Glåmen. Vegen har lite stigning og snor seg gjennom et kupert landskap. Det er stort sett skog på begge sider hele veien, men enkelte steder går den gjennom åpent myrlandskap. Der er du så heldig at du har en godt drenert grusveg under føttene, slik at du ikke blir våt. Denne vegen er et ganske mye kortere og desidert vakrere alternativ til E39. Før i tida var det dette som var ferdselsåren mellom Betna og Liabø. Vegen egner seg godt både for sykling og trimming til fots.

Rutebeskrivelse

Du kan starte turen fra Skaramyra ved Betna eller fra Glåmen ved Liabø. Litt mer stigning om du starter fra Skaramyra enn motsatt. Ved start ved parkeringsplassen på Glåmen, skal du velge den vegen som går ned i en granskog, ikke den som går opp mot fjellet. Så er det bare å la seg lede gjennom ladskapet.

Adkomst og parkering

Start enten på Skaramyra ved Betna: Ta av E39 på øversiden av vegen på ei lita flate like ved Betnakrysset. Fra Betna, nordover på E39, kjører du opp en liten bakke til du kommer ut av gatelyset og forbi et par 80-skilt. Sving til høyre ved første anledning etter skilta. Parker her. Fra Liabø, sørover på E39, kjører du de svingete vegene nesten helt fram til Betna. Med en gang du ser 60-skiltene før Betna, leter du etter avkjørsel på venstre side. GPS-koordinater: N63° 05.542' E8° 21.004' Eller start på Glåmen: Du kjører E39 på den lange, rette vegstrekningen over Liabø, kommunesenteret i Halsa. Ta av inn på en grusveg ved det høyeste punktet på dette strekket. Se etter bussholdeplass med busskur. Følg denne grusvegen i ca. 1 km forbi et par hus og gårder, og parker ved anlagt parkeringsplass i enden av denne vegen. GPS-koordinater: N63° 07.053' E8° 21.342' Skaramyra: Parkering like inntil E39 ved Betna. Gratis. Glåmen: Parkering på parkeringsplass i enden av grusveg. Gratis
Fottur
Grønn
Lengde
4 km en vei
Tidsbruk
2 t. 0 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst

Løype på kart

Valg for kartet:

Kart

1421 III Halsa, Turkart for Halsa
Kjørebeskrivelse
Print ut