English

Rognskogfjellet fra Glåmen

Heim

Kort om turen

På denne skituren går du på fine, preparerte løyper hele veien. Landskapet er stort sett åpent, og du får etter hvert flott utsikt. Ved løypa oppe i lia ligger en koselig gapahuk, som er et ypperlig sted å ta seg en rast. Her kan du sitte på tørre benker og grille pølsa på tilrettelagt bålplass, og barna kan renne på ski i bakkene. Turkassa henger på et tre like ved. Gapahuken er et perfekt turmål for småbarnsfamilier. For dere som ved gapahuken ikke har fått tilfredsstilt kroppens behov for fysisk aktivitet, går løypa videre. Det neste partiet er den bratteste delen av løypa, men det er likevel lite krevende. Det anbefales på det sterkeste å gå opp til Steinsetervatnet eller lengre, for utsikten blir finere jo høyere du kommer. Langs hele løypa fins det utallige steder hvor du kan stoppe og spise. Furu er områdets dominerende treslag, og å finne god ved til bålet er ingen sak. Vil du gå løypa til endes, havner du etter hvert over tregrensa, og følger sporene gjennom slake vidder opp mot Rognskogfjellet. Her slutter sporet, men om du er skikkelig gira kan du ta turen videre opp på Blåfjellet. Turen blir vesentlig lengre, men utsikten og samvittigheten desto bedre. Nedkjøringa kan være svært morsom (og rask), spesielt på skarpt føre. For mange blir dette dagens høydepunkt.

Rutebeskrivelse

Du starter ved parkeringen på Glåmen. Så er det bare å følge skisporet oppover de snøkledde myrene. Ved gapahuken møter du et annet spor fra Skaramyra. Fortsett forbi gapahuken, opp bakkene til Steinsetervatnet, og videre langs det. Ved enden møter du enda en stigning, men du er snart oppe på snaufjellet. Videre går løypa slakt oppover mot Rognskogfjellet. Snu ved enden av løypa og ta samme vei tilbake. Selvsagt trenger du ikke gå hele løypa, så det er bare å snu der det passer deg best.

Adkomst og parkering

Løypene starter ved parkeringsplassen på Glåmen. For å komme dit må du ta av fra E39 på den lange, rette vegstrekningen ved Liabø, kommunesenteret i Halsa. Avkjørselen ligger ved det høyeste punktet på dette strekket. Se etter bussholdeplass med busskur. Følg denne grusvegen i ca. 1 km forbi et par hus og gårder, og parker ved anlagt parkeringsplass i enden av denne vegen. GPS-koordinater: N63° 07.053' E8° 21.342'
Skitur
Blå
Lengde
7,4 km en vei
Stigning
434 m
Tidsbruk
3 t. 20 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer

Løype på kart

Valg for kartet:

Underlag Lengde i km
Preparert med tråkkemaskin 7.4

Kart

1421 III Halsa, Turkart for Halsa, KNT Fjordruta
Kjørebeskrivelse
Print ut