English

Molladalen fra Melbøsætra

Ørsta

Kort om turen

Molladalen må være blant Norges vakreste daler. Tar du turen en klarværsdag vil du nok aldri glemme synet som møter deg når du kommer opp til Storevatnet. Det er to stk postkasser på to ulike stadar i Molladalen. Den eine ved nærmaste teltplass er Stikk UT! og den andre på haugen før vatnet er Fjelltrimmen til idrettslaget.

Ruteskildring

Turen starter fra Melbøsætra ca. 230 høydemeter over Vartdalsfjorden. Fra parkeringen tar du stien til venstre hvor det er skiltet mot Molladalen. Tydelig, men delvis grov sti med en del stein og røtter. Du må også krysse enkelte våte partier med myr. Kort tid etter starten på turen må du også krysse Oksegylelva. Til tross for at det er bygget en bro her, er det ved høy vannføring ikke sikkert du kommer tørrskodd over. Følg stien videre gjennom skogen og etter hvert litt brattere opp til Ædhaugen. Her flater det det ut over noen myrer, før det igjen blir brattere opp langs Molladalselva. Du må etter hvert traversere forbi et bratt og noe luftig parti, men her er stien sikret med kjettinger til å holde seg i. Etter dette flater stien igjen litt ut. Her er det også lett å komme ned til elva for å fylle drikkeflaska. Siste kneika opp mot Storevatnet er noe gjørmete, men utsikten som møter deg når du kommer opp er verdt svetten og de våte skoene. Storevatnet ligger på 773 moh. Med jevn gangfart bruker en ca. 1,5 timer på turen opp.

Tilkomst og parkering

Fra E39 ved Barstadvika, tar du av opp til Barstaddalen (sørover) på Barstadvegen. Følg denne rett frem, etter hvert på grusvei. Stopp for å betale bompenger, og fortsett videre rett frem til enden av veien. Parker på tillaget parkeringsplass på høyre side av veien. Veien opp hit er privat og koster kr 20. Ta med kontanter.
Fottur
Blå
Lengde
3,5 km en vei
Stigning
598 m
Tidsbruk
3 t. 15 min.
Sesong
Sommer, Høst
Høyeste punkt
776 moh
Merking
Merket
Mobildekning
Delvis

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 6

Anna

Dersom du velger å telte i dalen er det lurt å være oppmerksom på sauene. Disse er nok vant til å få mat av campere. Flere har fått teltturen sin avbrutt fordi sauene har gjort "innbrudd" i ytterteltet og spist opp maten som lagres der.

Betalingsmiddel for bomvei

Kontanter
Køyreskildring
Print ut