Om turen

Kommune

Lesja (Oppland)

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Bakkeløypa

Turbeskrivelse - hvor skal du gå/sykle/padle/gå på ski

Fra Miljøstasjonen  på Bjorli (Like ved togstasjonen) går løypa vestover, den går under jernbanebrua og krysser Rauma elv, etterhvert kommer en til et løypekryss på et stort jorde (etter ca 1 km). Dette er start og slutt på på den rundturen; Bakkeløypa. Turen er her beskrevet mot klokka, men kan selvsagt gås motsatt veg også. Ta til høyre i krysset og følg løypa som først går i flatt terreng før det blir noen bakker oppover. Hold rett fram (svakt venstre) i krysset der Brøstdalsløypa tar til høyra.  Stikk UT! posten er på løypas høyeste punkt. Etter en stopp ved postkassa går det flatt et lite stykke før en lang og svingete nedoverbakke. Etter bakkene flater det ut og en fortsetter bortover flatene til en kommer tilbake til det store jordet hovr rundturen startet.

Parkering start

Parkeringen ved Bjorli miljøstasjon (ved Bjorli Stasjon) er startsted for denne turen. Fra rundkjøringen på Bjorli (ved YX bensinstasjon) kjører du ca 300 m i retning Åndalsnes på E136. Ta avkjøring til venstre der det er gratis parkering ved miljøstasjonen og langs blindvegen i retning vest.

Alternativt startsted for Bakkeløypa og Brøstdalsløypa er Bølia Skistadion. For å komme hit kjører du E136 i retning Dombås fra rundkjøringen. Etter ca 1,5 km følger du skilting til venstre mot Rånå, kjør over elven og ta første avkjøring til venstre.

Underlag Lengde i km

Offentlig transport

Tog til Bjorli stasjon

Rute på kart