Om turen

Kommune

Molde

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde tur (km)

8 km

Hjertøytangen over øya.

Kulturminner

Fiskerimuseet er en del av Romsdalsmuseet og består av flere hus og båter fra ytre Romsdal. Omvisning her kan avtales på stedet når skyssbåten går. Se https://www.romsdalsmuseet.no/no/avdelinger/fiskerimuseet . Hjertøyplassen med "Gulhuset" fra 1904. Switters hytta med utstilling i løa av noen av Kurt Switters verker, og hans tilknytning til Hjertøya. Utstillinga er åpen når skyssbåten går. Gratis.

Turbeskrivelse - hvor skal du gå/sykle/padle/gå på ski

For å komme til Hjertøya må du bruke båt. Det er lagt ut gjestebrygger på øya, så det er gode fortøyningsmuligheter for egen båt. Skyssbåten går i sommersesongen.
Når du går i land på øya, møtes du av et StikkU-skilt. I tillegg finner du en informasjonsplakat som viser til et kart over øya som henger på østveggen av løa på Hjertøyplassen. Gå dit og studer dette turkartet. Her er flere turmuligheter. Vi har valgt turen som går over øyas høyeste punkt (35m) og videre mot vest. Turen mot Hjertøytangen går i skog og på berg, og er merket med Stikk Ut skilt og røde hjerter. Mange rastebord er satt ut på stien. Returen er i stor grad samme vegen, men når du kommer tilbake til "Pers Plass", deler stien seg. En sti går mot sør langs stranda. En annen sti går mot nord et par hundre meter inn i skogen mot øst. Bruk dagen og se deg om. God tur!

Startsted

Hjertøybåten (skyssbåten) i 2018 går fra Molde gjestehavn. Den ligger på Reknes i vestenden av Storgata i Molde. Rett øst for Aker stadion og rett sør for Molde Fjordstuer. Skyssbåten går i sommersesongen. Se rutetider fra Classic Norway:http://www.classicnorway.no/opplevelser/nordvestlandet/hjertoyruta/

Sluttsted / turmål

Turmålet er på vestenden av Hjertøya. Sluttstedet er der du gikk i land på øya.

Parkering start

I 2018 går skyssbåten fra gjestehavna ved Molde Fjordstuer. Det er naturlig å benytte parkeringsplassen vest for Aker stadion. Det er også mange andre parkeringsplasser i nærheten. Søndager er det fri parkering i byen.

Underlag Lengde i km
Fast grus 0,4
God sti 7
Natur 0,6
Total lengde 8 km
Stigning meter grader
Total stigning 35 Høydemeter

Offentlig transport

Molde trafikkterminal ligger ca 600 meter mot vest fra piren hvor Hjertøybåten går fra.

Rute på kart