Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Samferdsel

Signerte busskontrakt for Ålesund, Giske, Sula og Skodje

 I dag signerte Møre og Romsdal fylkeskommune og Vy Buss AS kontrakten etter at selskapet vant anbodet om å levere rute- og skolekøyringa i kommunane Ålesund, Giske, Sula og Skodje frå 1. januar 2021.

Les meir

Utvida kollektivtilbod under Moldejazz

Møre og Romsdal fylkeskommune vil som tidlegare ha eit utvida kollektivtilbod under Moldejazz. Det blir ekstra avgangar både på dag, kveld og natt.

Les meir

Vy Buss AS er tildelt busskontrakten for Ålesund, Giske, Sula og Skodje

Møre og Romsdal fylkeskommune tildelte tysdag 2. juli 2019 kontrakten for rute- og skolekøyringa i Ålesund, Giske, Sula og Skodje kommunar, til Vy Buss AS.

Les meir

Har du forslag til Trafikktryggingsprisen 2019?

Fylkestrafikktryggingsutvalet deler ut prisen til organisasjonar, lag eller enkeltpersonar som har gjort særleg godt arbeid for trafikktrygginga.

Les meir om prisen og send inn forslag her

Les meir

Slik blir overgangen frå verdikort på ferje til AutoPASS ferjekort

Som tidlegare varsla, vil verdikorta på ferjer bli fasa ut i månadsskiftet juni/juli. Det betyr at frå og med 1. juli må du ha eit AUtoPASS ferjekort for å få rabatt på ferjene. Her finn du svar på dei mest vanlege spørsmåla for overgangen til AutoPASS. 

Les meir

Opning av Skarabakken i Herøy kommune

Fredag 21. juni vart utbetringa av Skarabakken offisielt opna av leiar i samferdselsutvalet i Møre og Romsdal fylkeskommune, Kristin Sørheim.

Les meir

Fylkestinget sa ja til bypakke i Ålesund

Denne veka sa eit fleirtal i fylkestinget ja til bypakken i Ålesund, 38 røysta for og 9 røysta imot.

Les meir

Fylkestinget utsette saka om Autopass på fylkesvegferjene

Fylkestingspolitikarane ønsker å avvente behandling av saka til den har vore drøfta i Vestlandsrådet og det har vore møte med Vegdirektoratet. 

Les meir

Køyrer nattbussavgangar under Tahiti-festivalen

Møre og Romsdal fylkeskommune set inn nattbussavgangar for FRAM-bussane under Tahiti-festivalen i Kristiansund neste veke. I år blir det òg avgangar natt til fredag, natt til laurdag og natt til søndag.

Les meir

Fem selskap konkurrerer om busskontrakten for Ålesund, Giske, Sula og Skodje

Møre og Romsdal fylkeskommune har motteke tilbod frå fem aktørar i konkurransen om rute- og skolekøyringa i Ålesund, Giske, Sula og Skodje kommunar.

Les meir

Kontaktpersonar

Arild Fuglseth Arild Fuglseth
Samferdselssjef
71 28 02 67 /
Mob. 915 30 085
Send e-post
Magne Arild Vinje Magne Arild Vinje
ass. samferdselssjef
71 28 02 79 /
Mob. 913 78 582
Send e-post

Samferdselsavdelinga

Møre og Romsdal fylkeskommune er største vegeigar i fylket og har ansvar for å planlegge tiltak, utbygging, drift og vedlikehald av fylkesvegnettet. Fylkeskommunen har også ansvar for buss, hurtigbåt og ferje i fylket gjennom kollektivtilbodet FRAM.

Gjennom samferdselsarbeidet ønsker fylkeskommunen å bidra til å skape eit attraktivt fylke, med eit godt transportsystem, så vel for gåande og syklande som for kollektivreisande og bilistar.

Kollektivtilbodet

Reisekort

Handlingsplan samferdsel 2013-2022

Handlingsprogram for samferdsel 2018

Snarvegar