Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Nyheiter

Møre og Romsdal fylkeskommune er ein politisk styrt organisasjon, med direkte val til fylkestinget kvart 4. år. Inneverande valperiode starta i oktober 2011. Fylkesordførar Jon Aasen (Ap) leiar møta i fylkestinget og fylkesutvalet, og er fylkets øvste politiske leiar.


Miljøprisen 2018 går til Sødahlhuset AS på Åndalsnes

Fylkeskommunen v/ regional- og næringsutvalet vart i dag einige om at miljøprisen i år skal gå til Sødahlhuset AS. Sødahlhuset er ein kafé i sentrum av Åndalsnes med kortreist og berekraftig mat på menyen. 

Les meir

Brems i investeringar og omstilling for fylkeskommunen

Eit for høgt drifts- og investeringsnivå over fleire år krev brems i investeringane og omstilling av drifta i åra som kjem. Det er hovudprofilen i forslag til Økonomiplan 2019-2022 med budsjett for 2019, som fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik presenterte for fylkespolitikarane i dag.

Les meir

Urtė Karanauskaitė (18 år) er valt som ny leiar av ungdomspanelet

Under den siste dagen av ungdommens fylkesting vart Urtė Karanauskaitė valt til leiar av ungdomspanelet i Møre og Romsdal for perioden 2018/2019. Dette blir Urtė sitt tredje år i ungdomspanelet, og det andre året som leiar.

Les meir

Ungdommens fylkesting har kåra Ulstein kommune til årets ungdomskommune

I dag har rundt 80 ungdommar frå heile fylket kåra Ulstein til årets ungdomskommune i Møre og Romsdal under dag ein av ungdommens fylkesting. Det var totalt fire kommunar som kjempa om den gjeve tittelen: Surnadal, Skodje, Nesset og Ulstein.

Les meir

Dei fire hovudutvala har møte i veke 46

Det blir først ei felles orientering om økonomiplanen med budsjett for alle utvala, før behandlinga av politiske saker.

Les meir

Positive til dei nye oppgåvene som regjeringa har foreslått å overføre, men forventar meir

- Fylkeskommunane kan no få eit meir heilskapleg regionalt ansvar innan samferdsel, kompetanse, næringsutvikling, landbruk, forsking, kulturminner og folkehelse, heiter det i ein uttale frå fylkesutvalet.

Les meir

Jobbar du med aktivitetar for ungdom? Søk på ungdomsmidlane!

Paintball, ballettskole, klatrevegg, LAN, motortreff er bare litt av alt ungdomsmidlane har gått til før. No kan du søke om støtte til ditt draumeprosjekt.

Les meir

Fylkesutvalet har møte 29. oktober

Godstransport på Raumabanen og Møre og Romsdal fylkeskommune sin uttale til statsbudsjettet er blant sakene som fylkesutvalet skal behandle.

Les meir

Dei fire hovudutvala har møte i veke 43

Førstkommande veke er det møte i dei fire hovudutvala. Sjå oversikta under for kvart enkelt møte. 

Les meir

Møte i fylkesutvalet 15. oktober i Geiranger

Det er lagt opp til eit ekstra møte i fylkesutvalet i samband med fylkestinget. Det er tre saker til behandling: Forskottering av Skulevegen, Giske kommune og finansiering av skredsikringsprosjekt fv. 63 Korsmyra - Indreeide og Regjeringa sitt framlegg til statsbudsjett 2019 - konsekvensar for Møre og Romsdal fylkeskommune.

Les meir

Kontaktpersonar

Jon Aasen Jon Aasen
Fylkesordførar
71 28 04 47 /
Mob. 900 80 387
Send e-post
Gunn Berit Gjerde Gunn Berit Gjerde
Fylkesvaraordførar
Mob. 415 44 001
Send e-post
Ottar Brage Guttelvik Ottar Brage Guttelvik
Fylkesrådmann
71 28 01 63 /
Mob. 901 08 512
Send e-post