Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Vestnes

Type tur

Skitur

Gradering

XXX Rød

Lengde tur/retur (km)

11,2

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Ystetind

Kvifor gå denne turen?

Et av de vestligste skifjellene i området. Noe som fører til en virkelig fantastisk utsikt og en følelse av å kjøre på ski ned i havet.  På de fineste dagene kan du oppleve puddersnø fra toppen og helt ned til bilen igjen.

Kvar i terrenget går turen?

Følg veien i østenden av parkeringsplassen.  Ta så første til høyre.  Denne veien kan du følge helt opp til ei lita sæter.  Et litt raskere alternativ er at ta til venstre på sti rett etter du har krysset elva.  Du tar da en snarvei så du kommer inn på veien litt høyrere opp.  Når du har kommet til sætra, følger du vestsiden av bekkeleiet.  Etter hvert kommer du ut av skogen og ser fjellet Båten på høyre hånd.  Hold litt avstand til den da det ofte er en skavl på toppen der. Herfra går du nesten rett sør til du kommer opp på ryggen som går nordvest opp mot toppen av Ystetind. Du har da nordveggen på Brustind som nærmeste turkompis. Fjellet blir brattere og brattere opp mot toppen.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Fra fergekaia tar du til høyre mot Tomrefjord. Etter ca 4-5 km kommer du til skilt til Flate til venstre. Ta inn der. Følg denne veien og ta første til høyre. Følg denne veien oppover gjennom et gårdstun. Det er kr 20 i bompenger.

Kvar kan du parkere?

Rett etter bommen er det en stor fin parkeringsplass.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Ikke preparerte løyper 11,2
Lengde tur/retur (km) 11,2
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 100 35
Bratteste helning ned 100 35
Total stigning 1092 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Spesielle forhold

Toppen er ganske værutsatt og kan være både avblåst og isete.

Kart

Topografisk kartserie M-711 Blad 1220 II - Vestnes