Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Vollasetra (KNT hytte)

Om turen

Gradering

Kommune

Sunndal

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

4,6

Lengde en vei (km)

2,3

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Start av turen.

Vollasetra (KNT hytte)

Kvifor gå denne turen?

Turen har på samme måte som mange trimturer i Sunndal, en stigning på flere hundre meter. Sunndal er en elvedal med bratte lier og fjellsider, og da må en finne seg i å gå med nesa noe nær bakken. Men tilbake blir det rimeligvis en enklere vandring.

Kvar i terrenget går turen?

Stien som følges er en setersti som starter ved parkering, ved Vollan gård, og ender i setertunet som hører gården til. Stien slynger seg rolig oppover i frodig bjørkeskog og passer godt for barn og ungdom. For de aller miste kan turen lett bli noe tung, men med morsomme kvilepauser bør det gå greit. Det er ingen luftige eller vanskelige passeringer og har man først funnet den godt merka stien, tar man ikke feil av vegen.
Framme på setra er det muligheter til forlengelse av turen. Fra Vollasetra, som ble bygd i 1860, går det en umerket sti til Langbekksetra og en sti derfra til Liabøsetra. En tyngre tur, med start på Vollasetra er å starte med å følge sti langs Erga elv, for deretter å gå over fjellet til Bårdsgården i Storlidalen. Dette er en tildels umerket sti, men med innslag av gamle varder. Turen bør tas i godvær, tar ca 6 timer og kart og kompass er påkrevd.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Med bil kjør 40 km, langs RV 70, i retning av Oppdal, dette med start på Sunndalsøra. Vollan bru er bru nr. 2 etter Gjøra og ligger ved foten av Gråurda. Etter å ha passert Vollan bru bryter man av til venstre og følger en gårdsveg ned til Vollan Gård. Like ved låvebrua er det parkeringsplass og her starter turen.

Kvar endar turen?

Sluttsted er Vollasetra som er en nedlagt seter. Kristiansund og Nordmøre Turistforening har nedlagt et kjempearbeide med oppbygging av setra. Den offisielle åpningen fant sted i år 2000. I dag består Vollasetra, 750 m.o.h. av 4 prektige seterhus, og med gode overnattingsmuligheter. Eldhuset er blitt et lite nett bygg som viser en gammel seterkultur. Utsikten fra vollen må oppleves, med ville Sunndalsfjell som bakteppe og langt nede i dalen skimtes elva Driva. På tunet er det solide krakker og bord.

Kvar kan du parkere?

Se bilde

Rute på kart

Underlag Lengde i km
God sti 4,6
Lengde tur/retur (km) 4,6
Lengde en vei (km) 2,3
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 120 27
Bratteste helning ned 120 m 27
Total stigning Ca. 500 m Høydemeter

Offentlig transport

Nettbuss trafikkerer mellom Sunndaløra og Oppdal

Kart

Statens kartverk serie M711, blad 1420 II