Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde en vei (km)

8.68

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Vikesetra

Kvifor gå denne turen?

Fin skitur i greit og slakt terreng som går fra lysløypa i Vågstranda over fjellet til Vikesetra. Det blir kjørt opp skispor av og til.

Kvar i terrenget går turen?

Parker ved Idrettshuset Myr i starten på lysløypa i Vågstranda. Løypa følger traktorveg i starten og krysser ganske snart over elva. Fortsetter på skrå mot foten av fjellsida litt under Skålsetra, og fortsett til Lafjellet.

Ved starten på Lafjellet (Lågfjellet) tar løypa av til høyre fra sporet som går til Daugstadsetra. Løypa går et stykke mot Brattmyra, men tar av til høyre før denne og runder fjellsida til høyre for Nonshaugen. Kommer deretter opp i botnen og følger høyresida av denne inn til Vikesetra.

Kilde:

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 8.68
Stigning meter grader
Total stigning 426 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.