Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Veten fra Gjerdsetbygda

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde en vei (km)

1.85

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Veten fra Gjerdsetbygda

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Fin tur opp til et flott utkikkspunkt. God, men jevnt bratt sti. Turen brukes arbeidere som skal reparere kommunikasjonsutstyr på toppen, og er derfor merket med reflekser.

Kvar i terrenget går turen?

Det er ikke tillatt å kjøre etter eller parkere langs med vegen til Gyldenåsen. Vegen er privat og er merket deretter. Det er derfor ikke tilrettelagt noen parkeringsplass for denne turen. Gå etter den private vegen forbi Gyldenåsen. Stien går flatt innover i starten og svinger etterhvert til venstre. Den møter en traktorveg som følges opp til ei demning ved et vanninntak.

Kort bratt parti opp til venstre for demninga, og like etter kommer en inn på en traktorveg. Følg denne ca. 150 m, før stien tar av opp til høyre (like før vegen flater ut). Det er også mulig å følge traktorvegen rundt åsen, men det er lengre. Stien følger en rygg til venstre for et myrpart helt til terrenger legger seg. Kryss over myra på toppen og deretter sti på skrå opp til venstre.

Stien møter straks stien som går fra Klungnes. Tydelig sti slynger seg oppover ryggen mot toppen. Stien er jevnt bratt og enkelte bratte partier er sikret med kjetting. Like før toppen legger terrenget seg, og helt på toppen kan en velge trapp opp til hytta i bunn av antenna eller gå rundt til høyre. Bok på høyrekanten av hytta. Fint å følge sti videre til neste topp.

Kilde:

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 1.85
Stigning meter grader
Total stigning 440 Høydemeter