Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Varden 486 moh (Valen)

Om turen

Gradering

Kommune

Halsa

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

7,1

Total lengde rundtur (km)

7,1 km

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Fotograf: Ragnhild Godal Tunheim
Fotograf: Ragnhild Godal Tunheim
Fotograf: Åsmund Godal Tunheim
Fotograf: Peder Betten

Varden 486 moh (Valen)

Kvifor gå denne turen?

Denne turen er en fin trimtur for for deg som liker å kombinere vei og sti i en og samme tur. I starten er det slakt og fint langs Liavegen innover mot roten av fjellet. Du tar av fra denne, og fortsetter på en traktorvei opp gjennom skogen. Resten av turen går på fin sti gjennom bjørkeskog og åpent lyngterreng. I bjørkelia er det bratt enkelte steder, men stien er god. Den går snart over i lynglandskap det siste stykket opp mot toppen. Her kan du skrive deg inn i turboka, mens du nyter utsikten over Halsaområdet og fjorden.

Ned igjen kan du gå samme vei, eller gå stien videre fra Valen og ned på østsiden. Terrenget er noenlunde likt oppturen, bare litt slakkere. Stien går i lyng, myr og bjørkeskog, før den går ut i en traktorvei. Denne kobler seg omsider sammen med traktorveien som du forlot tidligere.

Kvar i terrenget går turen?

Du starter på Ytre Vullum og følger Liavegen derfra i ca. 800 meter. Her tar du til høyre opp en traktorvei, som du følger opp til Svendshaugen. Ta så til høyre og følg vegen i et par hundre meter før du tar av på den merkede stien som leder opp til toppen av Valen.

Nedturen går på østsiden, hvor du følger merket sti. Ta til høyre når du kommer ned vei, og følg denne til veien til den kobler seg inn på den traktorveien du fulgte opp. Gå så denne veien ned igjen.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

På parkeringsplass ved Rød på Halsa.

Ta av ca 100 meter fra Halsa fergekai, innover Vullumstranda. Følg veien ca. 1.5 km og parker på parkerigsplass ved Rød.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 7,1
Total lengde rundtur (km) 7,1 km
Stigning meter grader
Total stigning 457 Høydemeter

Mobildekning

Meget god

Kart

1421 III Halsa, Turkart for Halsa