Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Fræna

Type tur

Skitur

Gradering

XXX Rød

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

5,6

Lengde en vei (km)

2,8

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Urfjellet

Kvifor gå denne turen?

Bare 15 minutter med bil fra Molde sentrum finner Urdfjellet. Her er det ofte fint føre rett etter snøfall. Fra toppen har du ved godt vær utsikt over hele storhavet. Du får en følelse å være på skikkelig fjelltur, så det er bare å nyte. Du kan risikere å treffe folk også etter mørkets frambrudd på tur med hodelykt på dette mye besøkte fjellet. Da ser du lysene både fra Elnesvågen og Vestnes.

Kvar i terrenget går turen?

Parker på den store parkeringsplassen ved Skarstua. På nordsiden av parkeringen finner du en traktorvei som går øst/nordøst. Følg denne. Veien svinger etterhvert nord over elva fra Malmesetra. Etter dette gjør veien enda en sving vestover i retning Melsetra. Her kommer du etterhvert til en port/grind. Her tar du av fra veien og går nordover over myrene. Ta sikte på noen åpne rydda glenner i den bratte skogen. Følg disse til du kommer ut av skogen og opp i et litt slakere parti. Her krysser du den lille elva og går vestover mot ryggformasjonen som leder mot toppen. (Mange velger å gå rett nordover og inn i det bratte henget uten å krysse elva. En skal da være klar over at terrenget her er over 30 grader og at en må vurdere skredfaren.) Du vil etterhvert passere ei steinhytte som viser at du er på rett vei. Følg ryggen nordover til toppen.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Det er som regel god plass til parkering ved Skarstua.

Kvar endar turen?

Toppen av Urfjellet
UTM32N 6966635.0N 413929.0Ø

Kvar kan du parkere?

Skarstua, evt. ved veien inn mot Melsætra

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Ikke preparerte løyper 2,8
Lengde tur/retur (km) 5,6
Lengde en vei (km) 2,8
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 50 31
Bratteste helning ned 50 32
Total stigning 769 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Spesielle forhold

Er en veldig fin tur med hodelykt.

Kart

Topografisk kartserie - M711 - Blad 1320IV Eide, Turkart Molde og Fræna