Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Fræna

Type tur

Fottur

Gradering

XXX Rød

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

8,4

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Her må du ta en pause, nyte utsikten og krype inn i hytta til Jakob Sunde
Utsikten fra hytta, ned mot Skaret og panoramet i sør.
Vi valgte ruta ned ryggen på tilbakeveien, 25. april 2014, fortsatt noe snø...
Utsikt mot vest, Skoften, Jendemsfjellet, Elnesvågen og mye, mye mer...

Urfjellet

Fotograf: Eivind Kringstad

Kvifor gå denne turen?

En flott tur med utgangspunkt fra "Skaret", fjellet rett mot nord, Urfjellet. Frænas nest høyeste, 979 meter over havet. (Bare Kvannfjellet er noen meter høyere.) Fantastisk utsikt i alle retninger fra toppen; Fræna, Molde, Romsdalspanoramaet... Oppe i fjellsiden ligger hytta som Jakob Sunde har bygd, et lite krypinn med gjestebok og muligheter for overnatting sommerstid.

Kvar i terrenget går turen?

De to vanligste rutene til toppen er om Melsetra eller fra Malmesetra (Skjetnesetra, som de fra Molde kaller den). Vi valgte å gå opp fra Melsetra, ned ryggen mot øst og kom ned på Malmesetra. Derfra fulgte vi setervegen tilbake til utgangspunktet, krysset mellom Melsetra/Malmesetra.

GPS-sporet viser turen rundt, og kan selvsagt brukes begge veier, eller opp og ned samme ruta?

Går du om Melsetra, følger du grusveien opp mot gardene (nord(nordvest), tar av ved skiltet som peker til Urfjellet. Følg stien langs gjerdet oppover, vått her - gode sko! Så opp lia, bratt, følg bare stien. Til tider ser den ut som et bekkefar, men bekken har du til venstre. Siste mulighet for å fylle drikke/drikke - er der den kommer ut fra ura. Fra hytta til Sunde er det vardet mot toppen.

Starter du på Malmesetra, følger du stien langs elva oppover. Etter noen hundre meter får du øye på en liten furulund rett opp for ei myr. Stien går opp lia nedenfor og svinger innom disse furuene - og så grei sti videre mot toppen.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Vi valgte å betale 20 kroner i bommen på Skaret, mot setrene og kjøre ned til krysset til Mesetra og parkere der. Her er det 3-4 parkeringsplasser. Alternativt parkere på Skaret og gå de par-tre hundre metrene ned til krysset. Om en velger å gå fra Malmesetra kan en kjøre helt inn dit. Det er nok den letteste vegen opp, men også den lengste.

Kvar kan du parkere?

Du kan parkere gratis på Skaret, betale 20 kr i bomavgift og parkere der veien til Melsetra tar av, eller kjøre helt inn til Malmesetra og parkere der.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Traktorveg 3
God sti 5
Dårlig sti 0,4
Lengde tur/retur (km) 8,4
Stigning meter grader
Total stigning ca 780 Høydemeter

Offentlig transport

Buss til Skaret fra Molde og Elnesvågen.

Mobildekning

Grei dekning.

Kart

Turkart Molde/Fræna