Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Trolltindan og Stordalstinden om Trollkyrkja

Om turen

Gradering

Kommune

Fræna

Type tur

Fottur

Gradering

XXX Rød

Lengde tur/retur (km)

12

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Fjellryggen sett fra parkeringsplassen

Trolltindan og Stordalstinden om Trollkyrkja

Fotograf: Harald Oppedal

Kvifor gå denne turen?

Turen går forbi Trollkyrkja som er et mye besøkt utfartssted. Se egen turbeskrivelse til denne (http://mrfylke.no/Morotur/Turer/Trollkirka). Det er flott utsikt fra toppene til fjella på Sunnmøre og i Romsdalen samt kystlandskapet fra Ytre-Romsdal og nordover Nordmørskysten.

Kvar i terrenget går turen?

Turen starter ved parkering på Rv64 skiltet Trollkyrkja. Første kilometer følges traktorveg, deretter følges tydelig sti til Trollkyrkja. Videre forbi Trolldalsvatna som ligger rett over de nederste grottene. Det er mulig å gå direkte opp fra vatna til Trolltindan, men det anbefales å legge turen opp på ryggen på vestsiden av vatna.
Det er ikke merket sti her, noen dyretråkk som er grei å følge, ellers lett terreng. Ruten tar turen ut på Tverrfjella (832), her er utsikt ned dalføret mot Hustad. Videre følges ryggen over Trolltindan, her er det enkelte luftige parti med lett klyving, når Trolltindan er passert er det lett å ta med Stordalstinden som ligger i kommunegrensen mellom Eide og Fræna. Retur fra Stordalstinden til Trollkyrkja går i ur, videre fra Trollkyrkja følges samme sti som på begynnelsen av turen. Et bad i Trollvatna kan kanskje være på sin plass før retur...

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar kan du parkere?

Parkering på nordsiden av Rv 64 på Fræneidet. Skiltet Trollkyrkja. Ingen p-avgift.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 12
Stigning meter grader
Total stigning 1050 Høydemeter

Mobildekning

God

Kart

Kart 1320 IV Eide