Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Tresfjord museum, paviljongen

Om turen

Gradering

Kommune

Vestnes

Type tur

Fottur

Gradering

X Grønn

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

3.8 km

Lengde en vei (km)

1.9 km

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Tresfjord museum, paviljongen

Fotograf: Steinar Kjersem

Kvifor gå denne turen?

Dette er ein tur lett tur for alle innerst i Tresfjorden. Du kan besøke den flotte kyrkja frå 1828, og i enden av turen ligger gapahuken på eit utkikkspunkt på 50 moh. Den ligger inne på museumsområdet med 10 bygninger. Her er det mange plasser for å ta ein kvil og ein kaffekopp.

Kvar i terrenget går turen?

Turen starter frå Spar butikken , der kan du parkere. Så går du ned til Tresfjordvegen og tar gangveien over elva,Tressa, retning Vikebukt. Denne følger du til krysset og tar på Øvstedalsvegen, til høgre. Tresfjord kyrkje ser du til venstre eit par hundre meter lenger langs Tresfjordvegen mot Vikebukt. Du spaserer vider oppover Øvstedalsvegen og passerer Tresfjord Ungdomshus, som ligger på høgre side. Forsett rundt svingen til du ser skiltet med Tresfjord Museum (Øvstdalsvegen 89) og tar av opp grusvegen til venstre og kommer inn på museumsområdet. Du ser gapahuken oppe på Steinhaun oppe til høgre. Grusvegen fortsetter opp bakken til gapahuken.

Kulturminne

Tresfjord kyrkje ligger langs ruten. Gapahuken ligger inne på området til Tresfjord Museum.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Turen starter ved Spar Tresfjord inne i Tresfjord. Du kan komme langs Tresfjordvegen (nr.163) frå Ørskog eller Vestnes, og frå Vikebukt. Med AutoPASS-brikke er det er ingen bompenger når du bare kjører gjennom en bom og stanser inne i Tresfjord, eller om du bruker mer enn en time på å passere begge bomstasjonene (Skorgen og Skjeggstad). Uten AutoPASS-brikke er det full pris ved hver enkelt passering.

Kvar kan du parkere?

Ingen avgift

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 3
Fast grus 0.8
Lengde tur/retur (km) 3.8 km
Lengde en vei (km) 1.9 km
Stigning meter grader
Total stigning 40 Høydemeter

Mobildekning

Ja

Spesielle forhold

Nei